GHIDUL COMPLET PENTRU CUMPĂRARE DE FERESTRE NOI

Ce trebuie să căutați la o fereastră nouă

Alegerea unei ferestre are mai mult decât pare. Nu numai că trebuie să decideți stilul ferestrei care se va potrivi casei dvs., dar materialul cadrului, tipul de geam și opțiunile de deschidere sunt elemente importante de luat în considerare.

Ajutându-vă să înțelegeți aspectele mai tehnice ale geamurilor, credem că vă putem ajuta să luați deciziile corecte, conducându-vă către ferestre care vă vor ajuta să fiți în siguranța, mai ‘calzi’ și mai fericiți pentru mulți ani.

De aceea, am creat acest ghid cuprinzător pentru a vă ajuta să înțelegeți tot ce trebuie să știți despre ferestre.

Cerințe pentru fereastră nouă

Nevoile, gusturile și cerințele tuturor sunt diferite, dar fereastra ideală ar trebui să ofere următoarele beneficii:

 • Sa fie ușor de întreținut și de curățat
 • Sa lase să intre o cantitate bună de lumină
 • Sa arate bine și sa respecte din punct de vedere estetic casa ta
 • Sa fie extrem de sigură cu ajutorul blocărilor și mecanismelor cu mai multe puncte de închidere
 • Sa aibă sticlă care nu poate fi îndepărtată din afara casei
 • Sa aibă un rating energetic ridicat  pentru a reduce facturile de energie
 • Sa fie pe măsura potrivita, deci deci sa se încadreze perfect în deschiderea casei dvs.
 • Sa nu se miște (vibrații) și sa nu sune când bate vântul
 • Sa vina cu garanție de lungă durată care acoperă toate zonele ferestrei (nu doar geamul)
 • Sa adauge valoare, sa aducă confort si estetica casei dvs.

Tot ce trebuie să știți despre ferestre

Cumpărarea ferestrelor noi este o investiție, dar dacă cumpărați fereastra potrivită va trebui să o montați o singură dată.

Materiale

Materiale moderne pentru ferestre și noi tehnologii

Din punct de vedere istoric, ferestrele erau realizate cu rame din lemn. Ferestrele din oțel au intrat în uz la începutul secolului al XX-lea, urmate de aluminiu în perioada postbelică. Dar, ca buni conductori ai căldurii, ferestrele metalice lasă cu ușurință căldura să scape dintr-o casă. Ferestrele PVC au fost introduse în anii 1980 ca un tip de fereastră mai eficientă din punct de vedere energetic și rămân cel mai popular material pentru ferestre până în prezent.

Fereastra modernă PVC este în dezvoltare acum de peste 40 de ani. În acest timp, s-au depus eforturi mari pentru a crea ceva care nu numai că arată fantastic, dar, de asemenea, îndeplinește cele mai înalte standarde de securitate, performanță și mediu așteptate acum de reglementările guvernamentale ale UE și ale Regatului Unit.

Progresele în tehnologia de fabricație înseamnă că ferestrele moderne oferă performanțe mai bune decât oricând. Indiferent de materialul pe care îl alegeți, noile ferestre vor îmbunătăți securitatea, rezistența și eficiența energetică.

Ferestre din lemn

Oferă cea mai mică conductivitate termică. Oferă un aspect tradițional, dar este cel mai scump.

Lemnul este cel mai performant material din punct de vedere al eficienței energetice, deoarece este un izolator natural care absoarbe și reține căldura. Ferestrele din lemn sunt considerate a fi cele mai atractive, dar materialele naturale, cum ar fi lemnul, necesită mai multă îngrijire pentru a le menține la maxim.

Ramele din lemn pot fi realizate atât din lemn de esență tare, cât și din lemn de esență moale, cu densitate mai redusa. Rășinoasele au o creștere mai rapidă și sunt mai abundente, deci este mai ieftin. Lemnul dur crește mai lent și este mai durabil, așa că tinde să fie mai scump. Cadrele moderne din lemn sunt concepute pentru a fi mai puternice, ceea ce înseamnă că nu se va deforma și nu se va înclina și, de asemenea, pot fi tratate pentru a rezista putrezirii și ciupercilor.

Frumusețea adăugată a lemnului este că poate avea un finisaj colorat sau vopsit. Este singurul material care poate fi revopsit cu o altă culoare la o dată ulterioară, astfel personalizarea aspectului casei dvs. devine și mai ușoară.

Ferestre din PVC

De lungă durată și întreținere redusă, oferind performanțe ridicate la prețuri accesibile.

PVC este adesea susținut ca un material miraculos pentru ferestrele care bifează toate casetele pentru orice proiect. PVC este un bun material universal, care realizează cadre netede și elegante, care nu vor putrezi, nu se vor descompune sau rugini. Ferestrele PVC sunt încă printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic disponibile și, cu geam termopan excelent, pot atinge un rating energetic excelent.

PVC este o alegere populară pentru ferestre, deoarece oferă o valoare fantastică pentru investitie. Deși, pentru unii, îi lipsește farmecul unic al altor materiale. Cu toate acestea, acum este posibil să cumpărați ferestre PVC concepute pentru a imita ramele tradiționale din lemn, într-o asemenea măsură încât poate fi dificil să le deosebiți.

In zilele noastre profilele PVC sunt disponibile într-o gamă de culori, garantată pentru o durată lunga de viață, cu garanții extinse împotriva decolorării cadrului. Multe ferestre conțin, de asemenea, acum PVC fără plumb, care este un factor important de mediu și sănătate.

Ferestre din aluminiu

Ramele subțiri lasă cea mai multa lumină să intre in cladire. Designul elegant este ideal pentru construcțiile moderne.

Ferestrele din aluminiu sunt utilizate în geamurile structurale și în alte proiecte de construcții comerciale datorită rezistenței lor. În aplicațiile casnice, acestea permit un cadru de fereastră mult mai subțire și o suprafață mai mare de sticlă, lăsând mai multă lumină în cameră.

Ca metal, aluminiul este un conductor natural de căldură, lăsând căldura să treacă cu ușurință. Ferestrele din aluminiu prezintă o barieră termică în cadre, ceea ce reduce pierderile de căldură prin rama. În ultimii 10 ani, tehnologia barierei termice s-a îmbunătățit masiv, iar ferestrele din aluminiu pot obține acum valori energetice ridicate.

Ferestrele din aluminiu sunt, de asemenea, extrem de rezistente la intemperii și necesită întreținere redusă. Spre deosebire de alte metale, aluminiul nu corodează, așa că ramele ferestrelor nu vor putrezi, nu se vor scoroji sau rugini. Finisajul acoperit cu pulbere permite alegerea unei game largi de culori pentru cadru – inclusiv opțiuni nemetalice.

Ce material ar trebui să aleg pentru noile mele ferestre?

Decizia cu privire la cel mai bun material pentru ferestre pentru proprietatea dvs. poate fi o provocare. Vestea bună este că ingineria ferestrelor a avansat considerabil în ultimii 15, 25 sau chiar 50 de ani. Atât de mult încât veți observa cu siguranță beneficiile actualizării ferestrelor, indiferent de ramele pe care le alegeți.

Odată cu îmbunătățirea designului ferestrelor, diferențele tradiționale dintre materiale dispar încet. PVC este acum practic indistinct de omologii săi din lemn. Opțiunile de rame elegante din aluminiu sunt similare cu ferestrele PVC, dar mai subțiri.

Acestea fiind spuse, unele materiale se potrivesc încă unor proprietăți mai bine decât altele:

Case tradiționale

Cu caneluri culisante sau detalii ornamentale, ferestrele moderne din PVC pot uneori să reproducă stiluri arhitecturale ale trecutului, dar pentru o senzație cu adevărat autentică, nu există înlocuitor pentru lemn.

Locuințe de la marginea orașului

Majoritatea clădirilor folosesc tâmplărie PVC alba din generație mai veche cu proprietăți inferioare celor moderne.  Deși înlocuitorii moderni  sunt o alegere excelentă pentru a păstra acest aspect atemporal, acestea pot fi acum personalizate cu o varietate de culori ale ramei pentru a adăuga o notă unică. Dacă doriți să maximizați lumina în casa dvs., cum ar fi la un subsol, ferestrele din aluminiu sunt o alternativă elegantă.

Arhitectura moderna

Pentru acel aspect elegant „Grand Design”, nu există o alegere mai bună decât aluminiul. Utilizat în geamurile structurale, aluminiul este un material puternic care poate conține geamuri de sticlă mai mari, crescând cantitatea de lumină naturală. Cadrele din aluminiu sunt tehnologii ergonomice, ceea ce înseamnă că sunt mai plate decât cadrele din PVC și au linii mai înguste – ideale pentru modele unghiulare.

De ce să nu încercați ferestrele din aluminiu ? Sunt superbe !

Desigur, acestea sunt doar sugestii și puteți alege aproape orice tip de fereastră pentru casa dvs. Dacă aveți nevoie de mai multă asistență, solicitați consilierului dvs. mai multe sugestii adaptate proprietății dvs.

Sticlă

Tipuri de geamuri și sticla

Inițial, ferestrele aveau un singur rol, și anume acela de a lăsa lumina să intre într-o clădire. Primele ferestre au fost realizate cu bucăți de sticlă grosiere ținute împreună de zăbrele. Curând după aceea, invenția unei plăci de sticlă mai subțiri și mai plate a dus la pătrate mai mari de sticlă ținute împreună de barne de fereastra din lemn.

Sticla ‘float’ a fost inventată la sfârșitul anilor 1950, permițând producția mai rapidă de foi mari de sticlă fără cusur. Acest lucru a contribuit la stimularea dezvoltării geamurilor mai avansate. Geamurile duble au devenit normă începând cu anii 1970, deoarece eficiența energetică, confortul și securitatea au devenit mai importante pentru proprietarii de case.

Deci, cum funcționează geamurile duble? Și de ce sunt mai bune mai multe sticle de sticlă?

Opțiuni de geamuri

Vitrare unică

Face treabă, dar oferă izolare fonică limitată, securitate scazuta , la fel și eficiență energetică.

Un număr surprinzător de case sunt singular vitrate, adica folosesc o singura foaie de sticla la geam. Ferestrele pot fi una dintre cele mai mari surse de pierdere de căldură într-o casă, iar un geam de sticlă nu este suficient pentru a reține căldura. Plângerile legate de ferestrele vechi cu geamuri unice includ: pete reci lângă fereastră, rame curgătoare, frig, îngheț și poluare fonică din exterior. Toate problemele acestea vor dispărea prin trecerea la noi geamuri duble.

Instalarea geamurilor unice este încă o opțiune când se aplică strategii de planificare sau conservare. Împreună cu ramele din lemn, vitrajul unic ajută o proprietate să-și păstreze aspectul de epocă. 

Geam termopan

Standardul minim pentru ferestrele noi și cea mai populară alegere.

Geamurile duble sunt una dintre cele mai eficiente modalități de îmbunătățire a izolației unei case, creând un mediu de viață cald și confortabil.

Într-o fereastră cu geam dublu , două geamuri de sticlă sunt unite printr-o bară distanțieră. Distanta dintre geamuri tine la interior aerul cald, încetinind evacuarea căldurii dintr-o clădire. În plus, cele mai bune ferestre termopan folosesc un gaz inert, cum ar fi argonul, introdus intre cele doua foi de sticla intr-o structura etansa, care limitează și mai mult transferul termic catre exteriorul cladirii.

Toate clădirile noi trebuie să includă cel puțin ferestre cu geam termopan clasificate B sau C, dar multe companii oferă geamuri duble care pot obține un rating A sau chiar A +.

Geamuri triple

Ferestre mai sigure, mai liniștitoare și mai calde.

Geamul triplu conține un al treilea geam de sticlă, creând o cavitate suplimentară care tine in interior caldura și reduce pierderile de căldură prin structura sigilată creata de cele 3 foi de sticla. Ferestrele cu geam termopan sunt mai bune pentru a reține căldura generată în casă.

O concepție greșită, obișnuită despre geamurile triple este că îmbunătățirea performanței termice se datorează geamului suplimentar în sine. Cu toate acestea, este vorba mai mult despre tipurile de sticlă și acoperiri utilizate, unitatea sigilată umplută cu gaz și distanța dintre geamuri.

Geamurile triple sunt cu adevărat mai bune decât geamurile duble?

Geamul triplu este mai eficient din punct de vedere termic, oferind cele mai ridicate valori energetice ale ferestrelor. Fereastra cu geam triplu poate ajunge la rating energetic A ++

Pentru unele proprietăți, vitrajul triplu nu este o prioritate, dar va îmbunătăți reținerea căldurii pentru camerele mai reci orientate spre nord.

Tipuri de sticlă

Nu este vorba doar despre numărul de geamuri de sticlă. Au fost dezvoltate noi tehnologii care fac sticla ferestrelor mai puternică, rezistentă la spargere, mai clară și mai silențioasă. Este important să luați în considerare ce tip de sticlă ar fi cel mai potrivit pentru cerințele dvs.

Sticlă low-E

Acoperire reflectorizantă invizibilă.

Sticla cu emisivitate redusă are un strat subțire invizibil aplicat pe suprafața sa, care reflectă căldura. Este plasat strategic pe geamul interior al sticlei pentru a ajuta la menținerea căldurii în interior și la menținerea unei temperaturi confortabile.

Sticlă cu fier scăzut

Mai clar, permițând mai multă lumină.

Ferestrele care conțin sticlă cu fier scăzut sunt vizibil mai clare. Acestea permit trecerea unui nivel mai ridicat de lumină în comparație cu tipurile de sticlă mai vechi, care uneori au o nuanță ușor verde.

Sticlă securizată

Sticlă mai groasă, laminată sau întărită pentru a spori securitatea.

Sticla securizată este disponibilă într-o gamă de dimensiuni și grosimi, în funcție de nevoile dvs. de securitate. De obicei, sticla laminată are o grosime de 6,4 mm (comparativ cu 4 mm pentru sticla standard) și conține un strat intermediar subțire de plastic care împiedică spargerea sticlei. Sticla întărită este de până la cinci ori mai puternică decât sticla obișnuită de aceeași grosime.

Folosit ca panou exterior într-o fereastra cu geam termopan, acesta oferă un nivel suplimentar de securitate ferestrei în ansamblu.

Sticlă fono-izolanta

Nivele remarcabile de reducere a zgomotului.

Ferestrele de sticlă de reducere a sunetului conțin un geam interior cu grosimea de 6,4 mm, susținut de un geam exterior cu o grosime incredibilă de 10 mm. Împreună, oferă o izolare fonică excelentă. O soluție subțire și ușoară la problemele de zgomot.

Sticlă colorată

Da caracter ferestrei și casei.

Adăugați ferestre colorate, designuri și modele sablate în sticlă. Sticla decorativă arată frumos în ferestrele cu ochiuri fixe, folosite in ochiul fix – precum și ferestrele din holuri și case de scări. Sticla colorată este similară cu vitraliile, dar nu necesită tehnicile complicate arhaice pentru a ține sticla împreună.

Sticlă mată

Menține confidențialitatea, cu caracter distinctiv.

Sticla mată creează un efect „tulbure”, sporind intimitatea prin estomparea detaliilor mai fine ale casei dvs. către trecători. De asemenea, cunoscut sub numele de sticlă de confidențialitate, există o varietate de texturi disponibile, cum ar fi frunze și flori, precum și modele granuloase.

Proiectare

Stiluri și modele de ferestre

Stilurile de ferestre tind să fie denumite după modul în care funcționează și, deși companiile de ferestre dau gamelor lor nume diferite, ele sunt de obicei auto-explicative.

Ferestre batante

Ferestrele batante au apărut ca cel mai popular stil de fereastră. Ele pot fi articulate pe lateral pentru a se deschide la stânga sau la dreapta, sau articulate pentru a se deschide în sus. Extrem de versatile, pot fi proiectate pentru a se potrivi unei game de proprietăți, cu varietate de modele de cadre. Tehnologia modernă, cu mai multe puncte de blocare de-a lungul tuturor laturilor ramei, face ca fereastra cu geam termopan să fie extrem de sigură.

Ferestre oscilo-batante

Ferestrele înclinabile și rotative au un design cu balama dublă care se înclină și se deschide spre interior folosind balamale în partea inferioară și laterală. Ușor de curățat și eficiente, aceste ferestre au fost proiectate pentru apartamente, apartamente și alte etaje superioare, oferind o ventilație sigură și o modalitate ușoară de curățare a geamului în interior și în exterior.

Ferestrele glisante

Printre cele mai moderne stiluri de ferestre. In trecut au fost o optiune exclusiva a ferestrelor din aluminiu dar pot fi fabricate acum si din PVC, pentru un design ergonomic care îndeplinește cerințele moderne aspect si performanță.

Fereastra armonica

Ferestrele armonice sunt acele ferestre care permit ca toate foile de geam sa culiseze pe o sina speciala si sa se stranga ca un acordeon in una dintre lateralele ferestrei creand astfel o senzatie de ergonomie si spatialitate deosebite.

Ferestre în formă personalizată

Ferestrele nu trebuie să fie dreptunghiulare. Ferestrele în formă personalizată pot oferi casei dvs. un avantaj unic. Fiecare companie bună de ferestre vă va face ferestrele pe măsură. Ferestrele arcuite, rotunde, unghiulare pot fi personalizate cu ușurință.

Ferestre din sticlă cu geam fix

Ferestrele fixe sunt cele mai simple si ieftine tipuri de ferestre, ferestrele fixe nu se deschid. Acestea sunt instalate doar pentru a lăsa lumina într-un spațiu sau pentru a prezenta exteriorul. Ferestrele fixe nu trebuie doar să fie dreptunghiulare. Ferestrele circulare sau hexagonale sunt populare, și alte geamuri fixe de formă geometrica în locuri înalte sau greu accesibile.

Cum să alegeți un stil de fereastră potrivit pentru casa dvs.

Mulți oameni decid să-și înlocuiască ferestrele existente ca de la un loc la altul, dar cu atâtea modele de ferestre, stiluri de cadre și alte caracteristici decorative, există optiuni care să se potrivească proprietății dvs.

În primul rând, gândiți-vă la funcționalitatea ferestrei. Ferestrele standard sunt perfect potrivite pentru majoritatea proiectelor, dar dacă ventilația, securitatea sau întreținerea sunt o problemă, merită să verificați alte stiluri.

O modalitate de a vă asigura că casa dvs. arată de top este să vă asigurați că fiecare fereastră individuală pare echilibrată în sine. Numim acest lucru „încadrarea ferestrelor”. Alegerea unei ferestre simetrice va îmbunătăți estetica proprietății dvs. și va crea o impresie de durată.

Indiferent de stilul ferestrei pe care îl alegeți, puteți completa aspectul personalizându-l cu sticlă decorativă și accesorii personalizabile.

Combinarea stilurilor de ferestre

Casele moderne includ adesea seturi de ferestre realizate din configurații diferite. Multe stiluri pot fi combinate pentru a crea un rând un efect deosebit.

Același lucru se aplică atunci când alegeți ferestrele pentru o seră. Este posibil să proiectați orice proiect de vitrare care să țină cont de stilul și cerințele dvs.

Rame

Ramele ferestrelor

Este important să înțelegeți ce face o fereastră bună. Ramele sunt un aspect important. Nu doar structura este primordială, ci și materialele și finisajele. Toate acestea au impact asupra eficienței energetice, securității și aspectului general al ferestrei.

Cum sunt fabricate ferestrele?

Ramele ferestrelor sunt construite luând lungimi mari de „profil”, tăindu-le la dimensiune și fixând capetele împreună pentru a crea un dreptunghi (sau altă formă!). materiale diferite sunt fixate între ele în moduri diferite – ferestrele din lemn pot fi „îmbinate” împreună cu secțiuni interconectate, în timp ce cadrele din PVC și aluminiu sunt sudate, montate sau fuzionate împreună la căldură mare.

Unele ferestre din PVC și aluminiu sunt „îmbinate mecanic” pentru a replica același proces ca un cadru din lemn, oferind un aspect mai clasic. Ferestrele PVC de calitate mai bună sunt acum realizate utilizând un proces de „sudare lenta”, rezultând un finisaj fără sudură și mai lustruit.

Rame pentru ferestre din lemn și tâmplărie

Ferestrele din lemn sunt realizate prin asamblarea lungimilor solide de lemn care au fost pre-tăiate și stilate de mașină sau de mână. Ferestrele din lemn de bună calitate sunt realizate folosind lemn prelucrat care a fost stratificat și comprimat pentru a crește stabilitatea structurală a cadrului. Lemnul este izolant în mod natural, iar cadrele nu necesită alte materiale sau piese.

Rame și camere pentru ferestre PVC

S-ar putea să credeți că, deoarece cadrele din lemn sunt realizate din bucăți de lemn solide, toate sunt create în acest fel, dar nu este cazul. Lemnul este un material izolant natural, dar ferestrele din PVC funcționează prin prinderea aerului în profilele din cadru, reducând conductivitatea termică și oprind căldura să scape.

Acestea se numesc „camere”. Cu cât un cadru al ferestrei are mai multe camere de aer, cu atât fereastra poate fi mai eficientă din punct de vedere energetic. Acest lucru se datorează faptului că fiecare cameră oferă o barieră suplimentară pentru a face față căldurii și frigului. Cadrul exterior și canelurile pot avea fiecare un număr diferit de camere, dar numerele pot varia de la un cadru cu trei camere la o nouă camere cu eficiență energetică mare.

Rame de ferestre din aluminiu și bariere termice

Este posibil să fi auzit că ramele ferestrelor din aluminiu sunt „reci” și nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere energetic ca PVC. La ferestrele mai vechi din aluminiu , profilul era „extrudat” dintr-o singură bucată, ceea ce înseamnă că ramele ferestrelor erau făcute în întregime din metal. Aceasta era o abordare mai putin eficienta care lăsa căldura să scape!

De-a lungul anilor, progresele în fabricație au dus la realizarea ferestrelor din două părți, permițând o barieră termică din poliamidă care să inhibe transferul de căldură. La fel ca ferestrele PVC, cadrele din aluminiu conțin, de asemenea, camere eficiente din punct de vedere energetic.

Stiluri de cadre de ferestre

Dacă aveți un ochi atent pentru detalii, veți dori să alegeți stilul și detaliile adecvate ale cadrului pentru noile dvs. ferestre. Ferestrele pot avea linii clare, ascuțite sau un contur curbat, în funcție de alegerea profilelor ramei cu linii dreptunghice sau ovale.

Ermetizarea ferestrei

Garniturile de etanșare sau garniturile se așează între cadru și geam pentru a opri scurgerile de aer și pătrunderea apei. Acest lucru are ca rezultat o fereastră complet etanșă și rezistentă la intemperii. Garniturile vă mențin casa caldă și uscată, evitându-vă cadrele să devină umede și putrezite. Poate fi ușor să treceți cu vederea importanța sigiliilor de bună calitate, dar chiar ajută la performanța generală a unei ferestre.

Garniturile sunt pre-montate pe ferestre înainte de instalare. Cu ferestrele moderne, nu va trebui să adăugați nicio schiță suplimentară, cu excepția sigiliilor.

Sunt necesare mai multe tipuri de garnituri pentru a face o fereastră complet etanșă la intemperii:

 • Garniturile exterioare rezistente la intemperii împiedică pătrunderea apei din exterior
 • Garniturile interioare rezistente la intemperii mențin fereastra etanșă și păstrează curenții de aer în afara casei

Garnituri EPDM de cauciuc vs. Q Lon

Până de curând, sigiliile ferestrelor erau groase, negre și cauciucate și se evidențiau puternic pe rame albe. Garniturile sunt acum subțiri și discrete, oferind o izolație mai bună și contribuind la o performanță energetică mult mai mare.

Garniturile sunt disponibile fie din cauciuc, fie dintr-un material numit Q-Lon. Garniturile de cauciuc tind să se aplatizeze odată ce sunt supuse unor presiuni repetate, modificându-i forma și în cele din urmă împiedicându-i performanța. În cele din urmă se pot strica și acesta este unul dintre principalele motive pentru care ferestrele mai vechi au probleme după câțiva ani.

Cu toate acestea, sigiliile Q-Lon au o recuperare de compresie de 99%. De fiecare dată vor reveni la forma lor originală. Disponibil într-o gamă de culori, pentru a îmbunătăți cu adevărat aspectul general al ferestrei.

 

Accesorii

Accesorii pentru ferestre

Uneori, cele mai mici detalii fac cea mai mare diferență pentru fereastra dvs. Indiferent dacă doriți un aspect modern elegant sau un aspect clasic sculptat, stilul corect al ramei ferestrei, mânerele și alte accesorii creează un nivel superior de autenticitate.

Mânerele

Mânerele pentru ferestre sunt dotate standard cu blocarea cheilor și sunt de obicei disponibile într-o gamă de culori și finisaje metalice pentru a se potrivi cu culoarea cadrului. Mânerele obișnuiau să aibă un „pinten” care închidea cercevea, dar această caracteristică este mai puțin obișnuită acum când sunt disponibile mânerele pentru chei.

Feronerie tradițională

Ferestrele moderne pot fi făcute să arate exact ca omologii lor tradiționali, chiar până la mobilier. Cereți mânerele în stil tradițional, cum ar fi coada maimuței sau mânerele pentru lacrimă. Ferestrele pot fi, de asemenea, decorate cu știfturi, versiunea de epocă a balamalelor moderne de ședere prin frecare, care păstrează o fereastră deschisă la unghiul dorit.

Încuietori, balamale și feronerie

Fereastra dvs. va fi construită cu hardware diferit în funcție de materiale și de modul în care doriți să funcționeze canatul. Important este că încuietorile, mânerele și balamalele de calitate sunt instalate pentru a vă menține geamul funcțional pentru multi ani.

Culori

Desigur, există și alte modalități de accesorizare a noilor ferestre. Puteți opta pentru diferite culori ale profilelor (inclusiv rame în două culori), geamuri decorative și elemente de epocă.

Securitate

Securitatea ferestrei

Instalarea ferestrelor securizate în casa dvs. este importantă pe câteva fronturi. În primul rând, cadrele și încuietorile puternice vă pot proteja casa împotriva intrușilor, reducând semnificativ riscul de spargeri și furt. În al doilea rând, deschiderile restrictive ale ferestrelor pot crea un mediu sigur, deschizându-se suficient de larg pentru a ventila o cameră fără riscul de a cădea sau a fi deschisa abuziv.

Cel mai bun mod de a compara securitatea unei ferestre este de a cerceta acreditările producatorului de fereastre ales pentru a asigura standardele minime de securitate necesare pentru proprietățile rezidențiale.

Blocare în mai multe puncte

Există mult mai multe opțiuni în ceea ce privește încuietorile, oferind diferite niveluri de siguranță și securitate.

Din punct de vedere tehnic, o fereastră cu doar două puncte de blocare poate fi considerată „multi-blocare”. Cu cât mai multe puncte pot fi blocate, cu atât este mai sigur. Nu există un număr standard de mecanisme, dar dacă puteți găsi o fereastră care are opt sau mai multe puncte de blocare, aveți singur o fereastră incredibil de sigură.

Mânerele cu cheie blocabile

Toate mânerele moderne ale ferestrelor pot fi blocate cu cheie, ceea ce face dificil pentru intrușii potențiali să vă răsucească ferestrele. De asemenea, adaugă o caracteristică de siguranță suplimentară pentru camerele de la etaj, accesibile pentru copii și vulnerabile. Cu toate acestea, se recomandă să lăsați cheia în interiorul încuietorii, astfel încât să fie accesibilă în caz de urgență.

Suporturi de siguranță laterale

Unele rame de fereastră PVC încorporează profile dure, care se blochează, care asigură partea exterioară a unei ferestre când sunt complet închise și blocate. Aceasta înseamnă că, dacă un intrus încearcă să manevreze fereastra pe partea exterioara profilele special concepute îl vor opri.

Balamale de ieșire

Utilizate pentru scăpări de foc, balamalele de ieșire permit deschiderea completă a ferestrei înspre exterior pentru a oferi o ieșire de urgență.

Restrictii de deschidere ale ferestrei

Restricțiile de deschidere limitează cât de mult se deschide o fereastră, fie prin conectarea cercevelei și a cadrului printr-un cablu, fie prin montarea restricțiilor care pot fi blocate cu cheie, care permit ferestrelor să se deschidă cu o lățime de cel mult câțiva centimetri în scopuri de ventilație.

Ventilație blocabilă și guri de aerisire de noapte

Ferestrele noi pot fi prevăzute cu „guri de deschidere”, care asigură aerisirea în fundal fără a compromite securitatea casei dumneavoastră.

 

Izolatie

Ferestre eficiente din punct de vedere energetic

Ați plătit pentru încălzire, deci este datoria geamului dublu termopan să păstrați căldura în casă. Îmbunătățirile tehnologiei de economisire a energiei sunt, fără îndoială, una dintre cele mai semnificative evoluții din ultimii ani, nu doar pentru mediu, ci și pentru confortul casei și economii de bani.

Până la o treime din căldură în casă se pierde prin geamuri simple. Prin trecerea la ferestre eficiente din punct de vedere energetic, puteți economisi aproximativ 20% din consumul de energie. Ferestrele eficiente din punct de vedere termic sunt cel puțin cu geam termopan, cu sticlă cu emisivitate scăzută low-E și un gaz izolant inert și netoxic precum Argon între geamuri.

Combinate cu rame eficiente din punct de vedere energetic, noile ferestre cu geam termopan pot obține un grad de izolatie foarte bun . Îmbunătățirea ferestrelor dvs. vă poate economisi seminficativ la facturile de utilitati.

 

Parametrii de eficienta termica ai unei ferestre

1. Eficiența termică (valoarea U)

Valoarea U a unei ferestre este modalitatea tehnică de a măsura pierderile de căldură printr-un tip de material de construcție, cum ar fi un zid de cărămidă sau acoperiș cu gresie. Valorile U sunt calculate prin ecuația W / m2k, care măsoară pierderea de căldură în wați (W) per metru pătrat de material, atunci când temperatura (k) din exterior este cu cel puțin un grad mai mică.

Cu cât valoarea U este mai mică, cu atât este mai bună izolația oferită de material. Ferestrele cu geam unic au o valoare tipică U de 4,8-5,6W / m²K, ceea ce înseamnă că se pierd aproximativ 5 wați de căldură pe oră, pentru fiecare metru pătrat. Geamurile duble moderne pot atinge o valoare U de până la 1,4W / m²K, iar geamurile triple sunt și mai eficiente din punct de vedere energetic, ajungând la 0,6W / m²K. Aceasta este mai mică decât valoarea U a unui perete exterior.

2. Câștig solar (valoare G)

Câștigul solar este un alt factor care poate spori ratingul energetic al unei ferestre. Nu numai că ferestrele sunt acum concepute pentru a opri căldura care se pierde, dar pot permite și căldura să intre prin captarea razelor solare. Ideea este de a valorifica radiația solară ca formă naturală sau „pasivă” de încălzire, reducând dependența de energia carbonului pentru a vă încălzi casa în lunile de iarnă.

Factorii care influențează factorul solar includ numărul de geamuri, tipul de gaz dintre ele și, de asemenea, tipul de acoperiri adăugate ferestrelor, deoarece acestea dictează dacă sticla absoarbe sau reflectă căldura. Se măsoară prin valoarea G, pe o scară între 0 și 1, o valoare mare mare indică un câștig solar ridicat.

3. Scurgeri de aer (valoare L)

Scurgerea aerului are loc atunci când există un punct slab în jurul cadrului ferestrei, cum ar fi garniturile. Majoritatea ferestrelor moderne sunt complet etanșe și ar trebui să aibă un factor de scurgere a aerului sau o valoare L de zero (0,00W / m²K).

Scurgerile de aer nu trebuie confundate cu ventilația. Ventilația este un sistem controlat, care lasă să intre cantități mici de aer proaspăt pentru a reduce înfundarea și a îmbunătăți calitatea aerului, în timp ce scurgerile de aer vor compromite eficiența energetică a ferestrei.

Geamuri izolante fonice

Trecerea la ferestre acustice va contribui mult la îmbunătățirea izolației fonice din casa ta. Efectul este ca și cum ai muta un drum aflat la doar 5m de casa ta la încă 100m distanță. Rezultând într-un spațiu de locuit mai liniștit și mai relaxant, liber de zgomotele traficului de pe drumuri și căi de zbor.

Dacă sunteți restricționat de regulile de planificare a conservării, geamurile secundare pot ajuta, de asemenea, la reducerea zgomotului de la filtrarea exterioară în casa dvs.