Despre Sticla Securizată

Știm cu toții ca cererea de sticlă securizată și alte produse din sticlă pentru a menține casele și clădirile comerciale în siguranță, este în constanta creștere , iar aceasta nu este lipsita de argumente.                                                                   

Una dintre preocupările majore de siguranță pentru proprietarii de clădiri comerciale a fost intrarea forțată. În timp ce ușile și ferestrele mari sunt esențiale și valoroase din punct de vedere estetic pentru astfel de clădiri, hoții vizează adesea aceste părți, care sunt călcâiul lui Ahile al caselor și clădirilor.

Ca atare, companiile din sticlă continuă să vină cu produse de sticlă din ce în ce mai bune pentru a satisface nevoile de produse de sticlă mai sigure ale proprietarilor de case și proprietarilor de clădiri comerciale.

Sticla securizată laminată (stratificată) si sticla securizată clasică (călită) sunt cele doua produse obișnuite pentru geamuri utilizate în prevenirea intrărilor forțate sau acolo unde este nevoie de securitate sporită. Proprietarii de case și proprietarii de clădiri comerciale trebuie să înțeleagă diferențele dintre cele două tipuri de sticlă înainte de a o alege pe cea mai potrivită pentru nevoile lor.

Sticla laminata vs sticla securizata călită

Sticla laminată și cea călită diferă printr-o serie de caracteristici. Astfel de caracteristici influențează alegerea tipului de sticlă pe care proprietarii de case și proprietarii de clădiri comerciale trebuie să le instaleze pe ușile și sistemele de ferestre. Iată principalele puncte de diferență dintre sticlă laminată și sticlă călită.

1. Procesul de fabricație

Când discutăm despre sticlă laminată față de sticlă călită, procesul de fabricație le separă aproape pe cele două. Sticla laminată este realizată prin lipirea unuia sau a două straturi de sticlă cu un strat de rășină, de obicei polivinil butiral (PVB).

PVB este stratul intermediar care ține împreună straturile de sticlă, chiar și atunci când sticla se sparge sau este lovită de o forță mare. Procesul de producere a sticlei laminate implică lipirea acestor straturi de sticlă și a stratului intermediar sub căldură și presiune.

Acest proces produce o sticlă compactă cu duritate crescută care rezistă, mai degrabă decât să se spargă atunci când este lovită de atacatori sau hoți.

Pe de altă parte, producția de sticlă călită diferă.

Sticla călită este produsă în procesul de întărire a sticlei standard, în condiții speciale, pentru a crea o sticlă mai puternică. De fapt, acest proces de întărire o face de câteva ori mai rezistentă decât sticla laminată. Acest proces implică adesea încălzire, înaltă presiune și proceduri de tratament chimic.

Aceste tratamente oferă sticlei un echilibru mai bun al stresului intern, ceea ce îl face să reziste mai bine la forte exterioare până la anumite niveluri.

În ciuda rezistenței sale, sticla călită se sparge și se sparge atunci când este lovită de forțe uriașe de la gloanțe sau alte arme.

Proces de fabricație

Laminare

Procesul implică lipirea straturilor și straturilor intermediare

Sticla se ține pe loc în loc să se spargă

Călire

Procesul implică întărirea sticlei

Sticla se sparge in bucatele foarte mici limitand eventualele accidente

2. Rezistență

Un alt mod de a privi sticla securizată cu cea laminată este prin compararea rezistenței acestora.

Puterea acestor două tipuri de sticlă securizată derivă din procesul lor de producție. În timp ce ambele intră în categoria „sticlă de siguranță” pentru case și clădiri comerciale, puterea lor diferă și fiecare are un mod unic de a preveni intrarea forțată sau de a proteja ocupanții clădirii.

Sticla laminată este considerată rezistentă, deoarece poate rezista forței unei pietre sau a unui glonț fără să se spargă și să cadă de pe tocul ferestrei sau ușii. Rezistența sa poate fi atribuită straturilor de sticlă și rășinii utilizate ca strat intermediar. În plus, procesul de încălzire la presiune sporește rezistența și face sticla de până la 5 ori mai rezistentă și de 100 de ori mai rigidă decât sticla standard.

Pe de altă parte, sticla securizată călită este cunoscută pentru rezistența și rezistența la forță. Pe tot parcursul procesului de fabricație, sticla trece prin etape de căldură, presiune și chiar tratament chimic pentru a o face mai dura decât sticla obișnuită. Luând în considerare rezistența de a rezista la spargere, sticla călită este considerată a fi mai rezistentă decât sticla laminată.

Rezistență

Laminare

Rezistența provine din straturile de sticlă și rășină

De cinci ori mai puternic și mai rigid decât sticla obișnuită.

Calire

Rezistența provine din etapele specifice de căldură și presiune

Mai puternic decât sticla laminată

3. Aplicații

Când ne uităm la comparația dintre sticlă laminată și sticlă călită, poate fi luată în considerare și aplicarea tipurilor de sticlă.

Datorită diferenței lor de rezistență, aplicarea lor diferă adesea. In funcție de preferința utilizatorului, este posibil sa ai geamuri din sticla securizata laminata sau geamuri din sticlă securizată clasica (calita).

Proprietarii de case șau de clădiri comerciale care caută securitate pentru casele și obiectele lor de valoare ar trebui să ia în considerare sticla laminată.

Ferestrele și ușile din sticlă laminată sunt esențiale în special pentru clădirile comerciale, unde este nevoie de a preveni intrarea forțată și de a proteja obiectele de valoare. Stratul intermediar din sticla laminată creează o barieră mecanică semnificativă, ceea ce îngreunează substanțial orice efort al unui potențial hoț / atacator.

Pe de altă parte, sticla securizată călită este cel mai bine utilizată pentru aplicații interioare cu sticlă securizată, la compartimentări / partiționări de birouri.

De asemeni, proprietarii de case pot folosi sticla securizată clasică in diferite sisteme de ferestre și uși, cum ar fi ușile de duș și cadă. Poate fi folosit și pentru clădirile hoteliere formate din săli de conferințe.

Sticla călită se potrivește atât clădirilor moderne cat și clădirilor comerciale cu ferestre mari. În acest fel, priveliștile din exterior nu sunt distorsionate, iar ocupanții clădirii sunt protejați de elemente meteorologice precum furtunile.

Aplicații

Laminare

Cel mai bun pentru prevenirea intrării forțate.

Esențial pentru clădirile comerciale pentru a preveni spargererile

Călire

Cel mai bun pentru aplicații de siguranță interioară.

Potrivit pentru zgârie-nori și clădiri comerciale cu ferestre mari

4. Sticla securizată laminată este mai scumpă

În timp ce alegeți dintre sticlă laminată și sticlă călită, în calcul intră și costul acestor tipuri de sticlă.

Datorită complexității procesului de fabricație și a materialelor implicate, sticla laminată devine mai scumpă decât sticla călită. Procesul de fabricație implică utilizarea unui material rășină și a geamurilor din sticlă. Procesele de încălzire și de tratare cu presiune se adaugă, de asemenea, la faptul că este mai costisitoare decât sticla călită și standard.

Sticla călită este, de asemenea, costisitoare de cumpărat, cu siguranță mai scumpă decât sticla standard, dar mai puțin costisitoare decât sticla laminată. În funcție de preferințele fiecărui proprietar de clădire, costul este un alt punct de important care dictează alegerea între sticlă laminată și cea călită.

Concluzie

Comparația dintre sticlă securizată laminată și sticlă călită apare adesea atunci când proprietarii de clădiri și proprietarii de case iau în considerare cea mai bună opțiune pentru sistemele lor de ferestre și uși. Unele dintre principalele caracteristici pe care trebuie să le urmăriți pentru a le diferenția pe cele două includ construcția, rezistența, costul și scopul prevăzut pentru instalarea sticlei.

Write a Comment