Cum sa identifici usile glisante armonice de calitate

În acest ghid, aflați:

 • de ce este atât de importantă calitatea ușilor rabatabile
 • diferența dintre ușile de înaltă calitate și cele de calitate scăzută
 • cum să identificați ușile de înaltă calitate

De ce este calitatea atât de importantă?

Ușile pliabile sunt proiectate pentru a înlocui o porțiune mare de perete din casa ta. Dacă ușile sunt de calitate slabă, acestea ar putea:

 • lăsați curenții de apă și apa de ploaie, deoarece acestea nu sunt suficient de etanșe sau etanșe la aer
 • face casa ta mai puțin eficientă din punct de vedere energetic (și mărește facturile la încălzire)
 • purtați mai repede și, în consecință, defectați sau suferiți daune
 • pune în pericol securitatea casei tale
 • afectează negativ aspectul complet și estetica casei tale

Care este diferența dintre ușile îndoite de înaltă calitate și de calitate scăzută?

Principalele diferențe sunt următoarele:

 • Ușile pliabile de înaltă calitate vor depăși standardele de fabricație de bază. Ușile de calitate scăzută, în cel mai bun caz, le vor îndeplini doar.
 • Cu uși de înaltă calitate, fiecare componentă (inclusiv mânerele și balamalele) se combină pentru a face un set de uși care funcționează mult mai bine, pentru mult mai mult timp.
 • Ușile de calitate scăzută sau medie au tendința de a fi mai dificil de operat datorită componentelor lor de calitate mai slabă și a specificațiilor necorespunzătoare.
 • Ușile de înaltă calitate vin de obicei cu o garanție mai lungă a producătorului.

Uși bi-fold de înaltă calitate față de calitate scăzută prin performanță și caracteristici

  Uși de înaltă calitate Uși de calitate scăzută
Calitatea aluminiului folosit Folosește aluminiu fabricat din țevi de cea mai înaltă calitate.

Aceasta își păstrează forma și permite un finisaj extrem de neted.

Folosește aluminiu din resturi de metal.

Acest lucru se poate dezintegra în timpul procesului de acoperire cu pulbere, ceea ce înseamnă un finisaj mai puțin neted.

Finisaj cu acoperire cu pulbere Extrem de rezistent.

Ar trebui să vină cu o garanție extinsa.

Nu va dura atât de mult.

Nu poate veni cu o garanție bună.

Capacitatea de a rezista vremii extreme Va depăși standardele actuale ale industriei. Va îndeplini pur și simplu standardele actuale ale industriei.
Eficiență termică (valoare U) Va depăși standardul stabilit de recomandarile de construcție (fie 1,8 pentru înlocuiri, fie 2,0 pentru construcții noi). Va îndeplini standardul stabilit de reglementările de construcție.
Linii de vedere Linii de vedere subțiri pentru o vizualizare cât mai largă, fără a compromite securitatea și rezistența. Linii de vedere subțiri, dar cu prețul securității și forței.
Înălțimea pragului O gamă de praguri intemperiate sau neintemperiate concepute pentru a face ușile cât mai etanșe posibil. Pragurile promovate ca etanșe la intemperii, dar încă vulnerabile la pătrunderea apei de ploaie.
Componente Va fi testat pentru a îndeplini standarde înalte.

Mânerele vor fi ergonomice și disponibile într-o gamă de stiluri.

Poate începe să eșueze în timp.

Gama de stiluri disponibile poate fi limitată.

Securitate Multe modele vor depăși testarea PAS 24 și, la fel ca ușile noastre, vor folosi componente precum cilindrii de securitate de 3 stele TS007. Ar trebui să îndeplinească cel puțin testarea PAS 24, dar verificați dacă sistemul o face.
Garanție De obicei, o garanție de 5-10 ani pentru întregul sistem de uși. Garanțiile variază. Unele părți ale sistemului de uși pot fi garantate pentru mai puțin de cativa ani.
Perioada de livrare De obicei șase săptămâni sau mai puțin. De obicei, în jur de 6-12 săptămâni de la plasarea comenzii.

Acest lucru nu înseamnă neapărat o ușă de calitate scăzută, dar intervalul de timp poate fi depășit.

În zilele noastre, producătorii de uși armonice trebuie să îndeplinească standardele de bază referitoare la:

 • Securitate
 • Izolare termica
 • Geamuri
 • Performanta la intemperii
 • Calitatea materialelor (de ex. aluminiu)

Cu toate acestea, mulți producători încearcă să se diferențieze de concurenții lor depășind aceste standarde pentru a oferi clienților lor un produs de calitate superioară.

O modalitate de a face acest lucru este păstrarea internă a tuturor aspectelor procesului de fabricație, mai degrabă decât încredințarea altor companii cu realizarea și asamblarea diferitelor componente. Deținerea unui astfel de control asupra fiecărui produs facilitează menținerea consistenței și calității.

Cum pot să știu când ușile rabatabile sunt de înaltă calitate?

1. Calitatea aluminiului folosit

Să presupunem că optați pentru ușile din aluminiu, mai degrabă decât pentru ușile din lemn sau uPVC.

Unele companii își fabrică ramele ușilor și alte piese din resturi de aluminiu topit. Deoarece acest aluminiu de calitate inferioară nu este întotdeauna neted, poate provoca bule sau zone necojite în vopsea atunci când se aplică acoperirea cu pulbere.

Ușile pliabile din aluminiu de înaltă calitate utilizează aluminiu fabricat din profile extrudate – altfel spus, din aluminiu nou, dintr-o bucata. Acesta este tipul utilizat pentru toate ușile bi-fold de la GBS.

Citiți mai multe despre calitatea aluminiului aici .

2. Finisaj de acoperire cu pulbere

Atunci când produsele din aluminiu de înaltă calitate acoperite cu pulbere trebuie să aibă un finisaj complet neted și consistent.

Aluminiul de calitate scăzută se poate lupta pentru a obține aceeași netezime în timpul acoperirii cu pulbere, deoarece căldura generată în timpul procesului poate lăsa un efect inegal, fără sâmburi, pe suprafața metalului.

3. Capacitatea de a rezista vremii extreme

Ușile bi-pliante de calitate scăzută sau medie vor îndeplini numai standardele din industrie pentru rezistența la vânt și ploaie extreme. Ușile de înaltă calitate le vor depăși.

Ușile care pur și simplu respectă standardele ar trebui să funcționeze suficient de bine în condiții meteorologice normale și este puțin probabil să se scurgă atâta timp cât au fost instalate corect.

Cu toate acestea, în locuri cu condiții meteo mai extreme (de exemplu, regiuni de munte), este înțelept să instalați uși ale căror caracteristici rezistente la intemperii depășesc standardele industriei.

4. Eficiență termică (valoare U)

Ușile de cea mai bună calitate oferă o eficiență termică excelentă – cu alte cuvinte, capacitatea de a păstra aerul cald în interior și aerul rece. O eficiență termică bună vă ajută să reduceți facturile la combustibil.

Se măsoară folosind valori U. Valoarea U a casei dvs. este cantitatea de căldură pierdută, măsurată în wați (W), pentru fiecare metru pătrat de material. Deci, cu cât valoarea U este mai mică, cu atât mai bine .

Standardele contemporane pentru înlocuirea ușilor sau ferestrelor indica o valoare U maximă de 1,8 W. Pentru uși și ferestre cu proprietăți sau extensii noi, este de 2,0 W.

Ușile bi-fold de înaltă calitate vor oferi valori mai mici decât aceasta. Atunci când evaluați valoarea U a unui set de uși, asigurați-vă că vă uitați la valoarea U pentru sistemul general de uși și nu doar la panoul central.

De exemplu, valorile populare sunt următoarele:

Uşă Valoare U
Triplă cu geam termopan 1,3W
Geam termopan (bi-fold sau altele) 1,6W

5. Grosimea ramelor

Tipul de rama pe care îl alegeți poate afecta cât de impermeabile vor fi ușile. Unii furnizori de uși își promovează pragurile scăzute ca fiind complet impermeabile, dar cel mai adesea nu sunt.

Ramele meteorologice (numite și rame reduse) sunt ușor ridicate cu un pas mic. Deși înseamnă că podelele dintre spațiul de locuit interior și spațiul exterior nu sunt absolut plane, se asigură că ușile dvs. sunt complet etanșe.

Pentru a obține cel mai mic prag posibil, va trebui să scufundați pista în podea, ceea ce poate implica ridicarea nivelului podelei.

6. Componente

Aspectul, simțul și funcționarea componentelor pot contribui mult la calitatea generală a ușilor armonice.

Mânerele trebuie să fie ergonomice (concepute pentru a fi eficiente și confortabile), puternice și ușor de utilizat, dar acest lucru nu trebuie să fie în detrimentul stilului. În mod ideal, ar trebui să aveți o alegere de stil și finisaj pentru mânerul de plumb și o alegere de finisare pentru mânerul D și mânerul slave (mânerele pe care le veți folosi pentru a deschide și închide complet ușile).

În mod similar, toate celelalte componente, cum ar fi trenul de rulare, balamalele, garniturile și mecanismele de blocare ar trebui să fie proiectate și testate la standarde înalte și să contribuie la aspectul general al ușii cu două pliuri.

7. Securitate

Regulamentele de construcție din Marea Britanie spun că orice ușă pliabilă instalată ca parte a unui proiect care este construit de la capăt – deci proprietăți de construcție nouă sau extinderi la case existente – trebuie să fie conforme cu standardele industriei.

Pentru a vă menține casa în siguranță, vă recomandăm să utilizați numai produse care au trecut testarea organismelor competente, chiar dacă înlocuiți doar ușile existente. De asemenea, căutați funcții precum:

 • sisteme de blocare multipunct – 3 puncte sau 5 puncte sunt standard
 • încuietori cu cilindri de securitate dovediți că protejează împotriva tentativelor de efractie
 • balamale sigure
 • mânere grele
 • geam securizat

8. Garanție

Majoritatea companiilor vă vor oferi un fel de garanție, dar durata acestora variază de la o companie la alta. De exemplu, unele companii oferă o garanție doar de cativa ani pentru sistemul de uși în ansamblu, dar o garanție mai lunga pentru acoperirea cu pulbere. Citiți întotdeauna cu atenție toate garanțiile pentru a fi siguri de ceea ce acoperă.

9. Timp de livrare

Nu există un timp de livrare standard în industrie pentru ușile glisante armonice, dar vă puteți aștepta ca ușile dvs. să fie montate la șase până la 12 săptămâni după ce le-ați comandat .