Despre Sticla Securizată

Știm cu toții ca cererea de sticlă securizată și alte produse din sticlă pentru a menține casele și clădirile comerciale în siguranță, este în constanta creștere , iar aceasta nu este lipsita de argumente.                                                                    Read more “Despre Sticla Securizată”

Despre Peretele Cortina din sticla si aluminiu

Nu doar odată ati trecut pe lângă o construcție cu exterior din sticla si cu siguranța v-a atras atenția cu aspectul acesteia. Ce nu este foarte cunoscut, însă, este faptul ca pereții exteriori ai acestor construcții se numesc, de fapt, pereți cortina pentru ca îmbracă, precum o cortina, structura de beton a construcției.                                                         Read more “Despre Peretele Cortina din sticla si aluminiu”

De ce să alegeți ușile armonice din aluminiu: comparând aluminiu, PVC și lemn

Puncte cheie:

 • Aluminiul este mai scump decât PVC, dar va dura mai mult, deci este o investiție mai bună. În mod normal, este mai ieftin decât lemnul.
 • Aluminiul este foarte puternic și atunci când este acoperit cu pulbere va dura decenii.
 • Are nevoie de foarte puțină întreținere, doar de curățenie ocazională.
 • Nu se va deforma din cauza condițiilor meteorologice; lemnul și PVC sunt mai vulnerabile la acest lucru.
 • Deoarece este atât de puternic, cadrele pot fi subțiri, ceea ce înseamnă că ușile oferă o vedere mai largă.
 • Puteți să-l obțineți în multe culori diferite și cu un bob de lemn realist, dacă vă place aspectul lemnului.

Rezumatul principalelor diferențe dintre ușile din aluminiu, PVC și lemnul sunt pliabile:

 AluminiuPVCLemn
CostCost inițial mai mare, dar mai durabil, deci o investiție mai ieftină.Cost inițial redus, dar va trebui înlocuit mai repede.Cel mai scump și mai puțin durabil decât aluminiul.
VedereCea mai bună vizualizare, deoarece materialul este foarte puternic, astfel încât cadrele pot fi subțiri.Rezistența permite panouri mai mari, astfel încât sunt necesare mai puține panouri.Sunt necesare cadre mai largi, astfel încât vederea să nu fie la fel de bună.Poate găzdui doar geamuri mai mici de sticlă.Sunt necesare cadre mai largi, astfel încât vederea să nu fie la fel de bună.
întreținereÎntreținere foarte redusă; are nevoie doar de curățare ocazional cu apă cu săpun.Cadrele susceptibile de deformare și vor părea purtate mai repede decât alternativele; va necesita revopsirea.Necesită întreținere regulată pentru a proteja lemnul de infestare și deformare.
Eficiență termicăIncredibil de eficient din punct de vedere termic, echipat cu pauze termice.Poate fi, de asemenea, echipat cu geamuri triple.Eficiența termică variază foarte mult între furnizorii de ferestre PVC.Unele pot fi mai eficiente din punct de vedere termic decât aluminiul, iar altele pot fi mai mici.În mod natural, un bun izolator, dar în condiții meteorologice variabile, lemnul se poate contracta, provocând curenți.
DurabilitateAluminiu este foarte puternic, iar cadrele sunt acoperite cu pulbere pentru a deveni durabile, rezistente la zgârieturi. Ușile de origine au o garanție de până la 20 de ani.PVC se poate degrada atunci când este expus la lumina puternică a soarelui.Vremea extremă poate provoca deformarea cadrelor.Ramele din lemn sunt dure, dar sunt mai susceptibile la scurgeri de apă, contaminanți și deformări.
EsteticRamele din aluminiu sunt disponibile cu efect de lemn, care arată incredibil de autentic.Disponibil într-o gamă largă de culori.PVC este considerat cel mai puțin atractiv dintre cele trei opțiuni, deoarece cadrele vin în mai puține culori și sunt de obicei mai voluminoase.Rama din lemn poate fi favorizată pe unele proprietăți tradiționale.
Flexibilitatea formei și a aspectuluiMaterialul este foarte puternic și flexibil, astfel încât pot fi amplasate structuri complexe, iar ușile pot fi complet personalizate.Mai puțin flexibil decât aluminiul.Mai puțin flexibil decât aluminiul.

Aluminiu de înaltă calitate față de aluminiu de calitate scăzută

Aluminiu de înaltă calitateAluminiu de calitate scăzută
Fabricat din plăci prime, mai degrabă decât resturi de aluminiu topit.Fabricat din resturi de aluminiu care este topit din nou, compromitând potential rezistența.
Cantitate mare de extrudare.Cantitate mai mică de extrudare.
Foarte puternic, nu va fi compromis în timpul procesului de acoperire cu pulbere.Mai vulnerabil la îmbinari în timpul acoperirii cu pulbere, ceea ce înseamnă un finisaj mai puțin fin.

Aluminiu vs PVC la cost

Costul inițial al cadrelor din aluminiu este mai mare decât cadrele PVC. Cu toate acestea, rezistența și durabilitatea aluminiului înseamnă că cadrele durează mai mult, devenind o investiție mai bună pe termen lung și potențial creșterea valorii proprietății dvs.

Ușile din PVC vor trebui înlocuite mai devreme, deoarece cadrele:

 • sunt mai susceptibile la deformare, extindere și contractare
 • tind să pară mai uzate în timp, în comparație cu lemnul sau aluminiul. Adesea PVC are o nuanță roz sau galbenă.

Lemn vs aluminiu la cost

Lemnul este adesea mai scump decât aluminiul, iar materialul nu oferă aceeași longevitate.

 • Ramele din lemn absorb apa, provocând deformarea și putrezirea în timp. Lemnul poate fi, de asemenea, infestat cu ciuperci sau gândaci din lemn, care pot costa o mulțime de bani pentru a trata.
 • Menținerea cadrelor din lemn pentru prevenirea sau tratarea putregaiului și infestărilor poate fi costisitoare.

Puteți avea în continuare aspectul lemnului cu aluminiu

Ramele din aluminiu sunt disponibile la unii producatori într-o selecție de efecte realiste de lemn.

Ramele din aluminiu cu efect de cherestea au aspectul elegant al lemnelor de esență tare, cum ar fi stejarul, mahonul și nucul, astfel încât să puteți obține în continuare estetica lemnului cu toate beneficiile oferite de aluminiu de înaltă calitate, cu întreținere redusă.

Cadrele pot fi finisate pentru a completa ferestrele existente

Deoarece cadrele din aluminiu pot fi disponibile într-o gamă de finisaje, chiar dacă aveți PVC sau ferestre din lemn, veți putea găsi un finisaj care să se potrivească acestora.

Finisajul de culoare albă de la GBS se va potrivi bine cu ferestrele din PVC, iar  gama de finisaje disponibile din lemn,  ar trebui să vă ofere o opțiune de potrivire a finisajului cadrelor din aluminiu cu ferestrele din lemn existente.

Aluminiu oferă cea mai bună vedere

Aluminiul este incredibil de puternic, astfel încât cadrele pot fi foarte înguste fără a compromite securitatea sau performanța.

Rezistența înnăscută a aluminiului permite, de asemenea, panouri mai mari pentru uși sau ferestre, ceea ce înseamnă mai multă sticlă și, astfel, o vedere mai bună.

Aluminiu poate găzdui, de asemenea, structuri complexe, sau configurații, ceea ce înseamnă că ușile de colț, ușile de golf și seturile de uși mai mari de peste 7 m pot fi realizate cu ușurință. Deci, indiferent de spațiul dvs., cadrele din aluminiu profită la maximum pentru a vă îmbunătăți vederea.

De ce este atât de puternic aluminiul?

Aluminiul își obține rezistența din compoziția sa chimică și din modul în care este fabricat. Aluminiu este amestecat cu aliaje de înaltă rezistență, iar aditivii sunt folosiți pentru a crește rezistența. Aluminiul se face și mai puternic prin prelucrarea care inhibă mișcarea atomilor, întărind produsul finit.

Aluminiul este utilizat în tot felul de aplicații de înaltă rezistență, inclusiv zgârie-nori, avioane, nave spațiale și cuști de rechini! Aluminiul este, de asemenea, unul dintre cele mai ecologice metale de pe planetă.

Ramele din aluminiu pot găzdui configuratii complexe

Aluminiul este un material flexibil și acest lucru înseamnă că pot fi create rame pentru a se potrivi cu aspectele complexe.

Dacă ferestrele într-o dimensiune și formă standard nu se potrivesc camerei dvs., cadrele din aluminiu sunt suficient de flexibile pentru a fi personalizate.

De exemplu, stâlpii de colț amovibili pot fi folosiți pentru a deschide colțul complet al unei case.

Aluminiu vs PVC vs lemnul la întreținere

Ramele din aluminiu sunt extrem de ușor de întreținut și necesită doar o curățare ocazională cu apă ușoară și săpun.

Ramele din lemn de esență tare, deși frumoase, necesită întreținere regulată pentru a rămâne în stare bună atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere operațional.

Cadrele din PVC sunt, fără îndoială, cea mai puțin costisitoare opțiune, dar sunt susceptibile să pară obosite după câțiva ani, în ciuda faptului că au adesea o garanție de 7 ani sau mai mult.

Eficiența energetică a aluminiului

Ușile moderne din aluminiu sunt prevăzute cu o rupere termică, care rezistă transferului termic de la o parte a ușii la cealaltă.

Cum funcționează ruperea termică?

Ruptura termică a poliamidei este un material mai puțin conductiv decât aluminiul, astfel încât creează o barieră care separă cadrul din aluminiu în două bucăți. Acest lucru reduce fluxul de energie termică prin aluminiu, ceea ce înseamnă că mai multă căldură este reținută în interiorul casei.

Aluminiul are avantajul că ușile armonice pot fi  echipate cu geamuri triple.

Datorită rezistenței sale, înseamnă că materialul poate suporta greutatea suplimentară a panourilor cu geam triplu.

Dacă sunteți serios cu privire la îmbunătățirea drastică a eficienței energetice a casei dvs., atunci ușile cu geamuri triple vor oferi o eficiență termică mai mare.

Cât de eficiente sunt cadrele din lemn și PVC?

Ușile din lemn și PVC oferă rezultate similare între ele atunci când se compară eficiența termică. Cu toate acestea, în anumite condiții meteorologice, lemnul se poate contracta, ceea ce înseamnă că pot apărea mici goluri între sigilii. Acest lucru permite ca curenții să intre în casă, ceea ce poate compromite în continuare eficiența termică. 

Ușile pliabile din aluminiu oferă cel mai înalt nivel de durabilitate în comparație cu PVC și lemnul

Ramele din aluminiu sunt puternic în mod natural și sunt acoperite cu pulbere pentru a crea un finisaj extrem de durabil, care nu se va estompa în timp. Suprafața dură a cadrelor este garantată să dureze până la 20 de ani.

Cadrele din lemn pot fi destul de dure, dar sunt  supuse unui număr de riscuri  unice pentru ușile din lemn care pot afecta durabilitatea ușii, inclusiv scurgeri de apă, contaminanți și deformări.

PVC se poate degrada atunci când este expus la lumina puternică a soarelui pentru perioade lungi de timp, deoarece soarele poate decolora cadrele și le poate estompa. Pe măsură ce PVC îmbătrânește, expunerea la condiții meteorologice extreme poate provoca, de asemenea, deformarea acestuia, ceea ce poate avea un impact asupra performanței ușilor.

GHIDUL COMPLET PENTRU CUMPĂRARE DE FERESTRE NOI

Ce trebuie să căutați la o fereastră nouă

Alegerea unei ferestre are mai mult decât pare. Nu numai că trebuie să decideți stilul ferestrei care se va potrivi casei dvs., dar materialul cadrului, tipul de geam și opțiunile de deschidere sunt elemente importante de luat în considerare.

Ajutându-vă să înțelegeți aspectele mai tehnice ale geamurilor, credem că vă putem ajuta să luați deciziile corecte, conducându-vă către ferestre care vă vor ajuta să fiți în siguranța, mai ‘calzi’ și mai fericiți pentru mulți ani.

De aceea, am creat acest ghid cuprinzător pentru a vă ajuta să înțelegeți tot ce trebuie să știți despre ferestre.

Cerințe pentru fereastră nouă

Nevoile, gusturile și cerințele tuturor sunt diferite, dar fereastra ideală ar trebui să ofere următoarele beneficii:

 • Sa fie ușor de întreținut și de curățat
 • Sa lase să intre o cantitate bună de lumină
 • Sa arate bine și sa respecte din punct de vedere estetic casa ta
 • Sa fie extrem de sigură cu ajutorul blocărilor și mecanismelor cu mai multe puncte de închidere
 • Sa aibă sticlă care nu poate fi îndepărtată din afara casei
 • Sa aibă un rating energetic ridicat  pentru a reduce facturile de energie
 • Sa fie pe măsura potrivita, deci deci sa se încadreze perfect în deschiderea casei dvs.
 • Sa nu se miște (vibrații) și sa nu sune când bate vântul
 • Sa vina cu garanție de lungă durată care acoperă toate zonele ferestrei (nu doar geamul)
 • Sa adauge valoare, sa aducă confort si estetica casei dvs.

Tot ce trebuie să știți despre ferestre

Cumpărarea ferestrelor noi este o investiție, dar dacă cumpărați fereastra potrivită va trebui să o montați o singură dată.

Materiale

Materiale moderne pentru ferestre și noi tehnologii

Din punct de vedere istoric, ferestrele erau realizate cu rame din lemn. Ferestrele din oțel au intrat în uz la începutul secolului al XX-lea, urmate de aluminiu în perioada postbelică. Dar, ca buni conductori ai căldurii, ferestrele metalice lasă cu ușurință căldura să scape dintr-o casă. Ferestrele PVC au fost introduse în anii 1980 ca un tip de fereastră mai eficientă din punct de vedere energetic și rămân cel mai popular material pentru ferestre până în prezent.

Fereastra modernă PVC este în dezvoltare acum de peste 40 de ani. În acest timp, s-au depus eforturi mari pentru a crea ceva care nu numai că arată fantastic, dar, de asemenea, îndeplinește cele mai înalte standarde de securitate, performanță și mediu așteptate acum de reglementările guvernamentale ale UE și ale Regatului Unit.

Progresele în tehnologia de fabricație înseamnă că ferestrele moderne oferă performanțe mai bune decât oricând. Indiferent de materialul pe care îl alegeți, noile ferestre vor îmbunătăți securitatea, rezistența și eficiența energetică.

Ferestre din lemn

Oferă cea mai mică conductivitate termică. Oferă un aspect tradițional, dar este cel mai scump.

Lemnul este cel mai performant material din punct de vedere al eficienței energetice, deoarece este un izolator natural care absoarbe și reține căldura. Ferestrele din lemn sunt considerate a fi cele mai atractive, dar materialele naturale, cum ar fi lemnul, necesită mai multă îngrijire pentru a le menține la maxim.

Ramele din lemn pot fi realizate atât din lemn de esență tare, cât și din lemn de esență moale, cu densitate mai redusa. Rășinoasele au o creștere mai rapidă și sunt mai abundente, deci este mai ieftin. Lemnul dur crește mai lent și este mai durabil, așa că tinde să fie mai scump. Cadrele moderne din lemn sunt concepute pentru a fi mai puternice, ceea ce înseamnă că nu se va deforma și nu se va înclina și, de asemenea, pot fi tratate pentru a rezista putrezirii și ciupercilor.

Frumusețea adăugată a lemnului este că poate avea un finisaj colorat sau vopsit. Este singurul material care poate fi revopsit cu o altă culoare la o dată ulterioară, astfel personalizarea aspectului casei dvs. devine și mai ușoară.

Ferestre din PVC

De lungă durată și întreținere redusă, oferind performanțe ridicate la prețuri accesibile.

PVC este adesea susținut ca un material miraculos pentru ferestrele care bifează toate casetele pentru orice proiect. PVC este un bun material universal, care realizează cadre netede și elegante, care nu vor putrezi, nu se vor descompune sau rugini. Ferestrele PVC sunt încă printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic disponibile și, cu geam termopan excelent, pot atinge un rating energetic excelent.

PVC este o alegere populară pentru ferestre, deoarece oferă o valoare fantastică pentru investitie. Deși, pentru unii, îi lipsește farmecul unic al altor materiale. Cu toate acestea, acum este posibil să cumpărați ferestre PVC concepute pentru a imita ramele tradiționale din lemn, într-o asemenea măsură încât poate fi dificil să le deosebiți.

In zilele noastre profilele PVC sunt disponibile într-o gamă de culori, garantată pentru o durată lunga de viață, cu garanții extinse împotriva decolorării cadrului. Multe ferestre conțin, de asemenea, acum PVC fără plumb, care este un factor important de mediu și sănătate.

Ferestre din aluminiu

Ramele subțiri lasă cea mai multa lumină să intre in cladire. Designul elegant este ideal pentru construcțiile moderne.

Ferestrele din aluminiu sunt utilizate în geamurile structurale și în alte proiecte de construcții comerciale datorită rezistenței lor. În aplicațiile casnice, acestea permit un cadru de fereastră mult mai subțire și o suprafață mai mare de sticlă, lăsând mai multă lumină în cameră.

Ca metal, aluminiul este un conductor natural de căldură, lăsând căldura să treacă cu ușurință. Ferestrele din aluminiu prezintă o barieră termică în cadre, ceea ce reduce pierderile de căldură prin rama. În ultimii 10 ani, tehnologia barierei termice s-a îmbunătățit masiv, iar ferestrele din aluminiu pot obține acum valori energetice ridicate.

Ferestrele din aluminiu sunt, de asemenea, extrem de rezistente la intemperii și necesită întreținere redusă. Spre deosebire de alte metale, aluminiul nu corodează, așa că ramele ferestrelor nu vor putrezi, nu se vor scoroji sau rugini. Finisajul acoperit cu pulbere permite alegerea unei game largi de culori pentru cadru – inclusiv opțiuni nemetalice.

Ce material ar trebui să aleg pentru noile mele ferestre?

Decizia cu privire la cel mai bun material pentru ferestre pentru proprietatea dvs. poate fi o provocare. Vestea bună este că ingineria ferestrelor a avansat considerabil în ultimii 15, 25 sau chiar 50 de ani. Atât de mult încât veți observa cu siguranță beneficiile actualizării ferestrelor, indiferent de ramele pe care le alegeți.

Odată cu îmbunătățirea designului ferestrelor, diferențele tradiționale dintre materiale dispar încet. PVC este acum practic indistinct de omologii săi din lemn. Opțiunile de rame elegante din aluminiu sunt similare cu ferestrele PVC, dar mai subțiri.

Acestea fiind spuse, unele materiale se potrivesc încă unor proprietăți mai bine decât altele:

Case tradiționale

Cu caneluri culisante sau detalii ornamentale, ferestrele moderne din PVC pot uneori să reproducă stiluri arhitecturale ale trecutului, dar pentru o senzație cu adevărat autentică, nu există înlocuitor pentru lemn.

Locuințe de la marginea orașului

Majoritatea clădirilor folosesc tâmplărie PVC alba din generație mai veche cu proprietăți inferioare celor moderne.  Deși înlocuitorii moderni  sunt o alegere excelentă pentru a păstra acest aspect atemporal, acestea pot fi acum personalizate cu o varietate de culori ale ramei pentru a adăuga o notă unică. Dacă doriți să maximizați lumina în casa dvs., cum ar fi la un subsol, ferestrele din aluminiu sunt o alternativă elegantă.

Arhitectura moderna

Pentru acel aspect elegant „Grand Design”, nu există o alegere mai bună decât aluminiul. Utilizat în geamurile structurale, aluminiul este un material puternic care poate conține geamuri de sticlă mai mari, crescând cantitatea de lumină naturală. Cadrele din aluminiu sunt tehnologii ergonomice, ceea ce înseamnă că sunt mai plate decât cadrele din PVC și au linii mai înguste – ideale pentru modele unghiulare.

De ce să nu încercați ferestrele din aluminiu ? Sunt superbe !

Desigur, acestea sunt doar sugestii și puteți alege aproape orice tip de fereastră pentru casa dvs. Dacă aveți nevoie de mai multă asistență, solicitați consilierului dvs. mai multe sugestii adaptate proprietății dvs.

Sticlă

Tipuri de geamuri și sticla

Inițial, ferestrele aveau un singur rol, și anume acela de a lăsa lumina să intre într-o clădire. Primele ferestre au fost realizate cu bucăți de sticlă grosiere ținute împreună de zăbrele. Curând după aceea, invenția unei plăci de sticlă mai subțiri și mai plate a dus la pătrate mai mari de sticlă ținute împreună de barne de fereastra din lemn.

Sticla ‘float’ a fost inventată la sfârșitul anilor 1950, permițând producția mai rapidă de foi mari de sticlă fără cusur. Acest lucru a contribuit la stimularea dezvoltării geamurilor mai avansate. Geamurile duble au devenit normă începând cu anii 1970, deoarece eficiența energetică, confortul și securitatea au devenit mai importante pentru proprietarii de case.

Deci, cum funcționează geamurile duble? Și de ce sunt mai bune mai multe sticle de sticlă?

Opțiuni de geamuri

Vitrare unică

Face treabă, dar oferă izolare fonică limitată, securitate scazuta , la fel și eficiență energetică.

Un număr surprinzător de case sunt singular vitrate, adica folosesc o singura foaie de sticla la geam. Ferestrele pot fi una dintre cele mai mari surse de pierdere de căldură într-o casă, iar un geam de sticlă nu este suficient pentru a reține căldura. Plângerile legate de ferestrele vechi cu geamuri unice includ: pete reci lângă fereastră, rame curgătoare, frig, îngheț și poluare fonică din exterior. Toate problemele acestea vor dispărea prin trecerea la noi geamuri duble.

Instalarea geamurilor unice este încă o opțiune când se aplică strategii de planificare sau conservare. Împreună cu ramele din lemn, vitrajul unic ajută o proprietate să-și păstreze aspectul de epocă. 

Geam termopan

Standardul minim pentru ferestrele noi și cea mai populară alegere.

Geamurile duble sunt una dintre cele mai eficiente modalități de îmbunătățire a izolației unei case, creând un mediu de viață cald și confortabil.

Într-o fereastră cu geam dublu , două geamuri de sticlă sunt unite printr-o bară distanțieră. Distanta dintre geamuri tine la interior aerul cald, încetinind evacuarea căldurii dintr-o clădire. În plus, cele mai bune ferestre termopan folosesc un gaz inert, cum ar fi argonul, introdus intre cele doua foi de sticla intr-o structura etansa, care limitează și mai mult transferul termic catre exteriorul cladirii.

Toate clădirile noi trebuie să includă cel puțin ferestre cu geam termopan clasificate B sau C, dar multe companii oferă geamuri duble care pot obține un rating A sau chiar A +.

Geamuri triple

Ferestre mai sigure, mai liniștitoare și mai calde.

Geamul triplu conține un al treilea geam de sticlă, creând o cavitate suplimentară care tine in interior caldura și reduce pierderile de căldură prin structura sigilată creata de cele 3 foi de sticla. Ferestrele cu geam termopan sunt mai bune pentru a reține căldura generată în casă.

O concepție greșită, obișnuită despre geamurile triple este că îmbunătățirea performanței termice se datorează geamului suplimentar în sine. Cu toate acestea, este vorba mai mult despre tipurile de sticlă și acoperiri utilizate, unitatea sigilată umplută cu gaz și distanța dintre geamuri.

Geamurile triple sunt cu adevărat mai bune decât geamurile duble?

Geamul triplu este mai eficient din punct de vedere termic, oferind cele mai ridicate valori energetice ale ferestrelor. Fereastra cu geam triplu poate ajunge la rating energetic A ++

Pentru unele proprietăți, vitrajul triplu nu este o prioritate, dar va îmbunătăți reținerea căldurii pentru camerele mai reci orientate spre nord.

Tipuri de sticlă

Nu este vorba doar despre numărul de geamuri de sticlă. Au fost dezvoltate noi tehnologii care fac sticla ferestrelor mai puternică, rezistentă la spargere, mai clară și mai silențioasă. Este important să luați în considerare ce tip de sticlă ar fi cel mai potrivit pentru cerințele dvs.

Sticlă low-E

Acoperire reflectorizantă invizibilă.

Sticla cu emisivitate redusă are un strat subțire invizibil aplicat pe suprafața sa, care reflectă căldura. Este plasat strategic pe geamul interior al sticlei pentru a ajuta la menținerea căldurii în interior și la menținerea unei temperaturi confortabile.

Sticlă cu fier scăzut

Mai clar, permițând mai multă lumină.

Ferestrele care conțin sticlă cu fier scăzut sunt vizibil mai clare. Acestea permit trecerea unui nivel mai ridicat de lumină în comparație cu tipurile de sticlă mai vechi, care uneori au o nuanță ușor verde.

Sticlă securizată

Sticlă mai groasă, laminată sau întărită pentru a spori securitatea.

Sticla securizată este disponibilă într-o gamă de dimensiuni și grosimi, în funcție de nevoile dvs. de securitate. De obicei, sticla laminată are o grosime de 6,4 mm (comparativ cu 4 mm pentru sticla standard) și conține un strat intermediar subțire de plastic care împiedică spargerea sticlei. Sticla întărită este de până la cinci ori mai puternică decât sticla obișnuită de aceeași grosime.

Folosit ca panou exterior într-o fereastra cu geam termopan, acesta oferă un nivel suplimentar de securitate ferestrei în ansamblu.

Sticlă fono-izolanta

Nivele remarcabile de reducere a zgomotului.

Ferestrele de sticlă de reducere a sunetului conțin un geam interior cu grosimea de 6,4 mm, susținut de un geam exterior cu o grosime incredibilă de 10 mm. Împreună, oferă o izolare fonică excelentă. O soluție subțire și ușoară la problemele de zgomot.

Sticlă colorată

Da caracter ferestrei și casei.

Adăugați ferestre colorate, designuri și modele sablate în sticlă. Sticla decorativă arată frumos în ferestrele cu ochiuri fixe, folosite in ochiul fix – precum și ferestrele din holuri și case de scări. Sticla colorată este similară cu vitraliile, dar nu necesită tehnicile complicate arhaice pentru a ține sticla împreună.

Sticlă mată

Menține confidențialitatea, cu caracter distinctiv.

Sticla mată creează un efect „tulbure”, sporind intimitatea prin estomparea detaliilor mai fine ale casei dvs. către trecători. De asemenea, cunoscut sub numele de sticlă de confidențialitate, există o varietate de texturi disponibile, cum ar fi frunze și flori, precum și modele granuloase.

Proiectare

Stiluri și modele de ferestre

Stilurile de ferestre tind să fie denumite după modul în care funcționează și, deși companiile de ferestre dau gamelor lor nume diferite, ele sunt de obicei auto-explicative.

Ferestre batante

Ferestrele batante au apărut ca cel mai popular stil de fereastră. Ele pot fi articulate pe lateral pentru a se deschide la stânga sau la dreapta, sau articulate pentru a se deschide în sus. Extrem de versatile, pot fi proiectate pentru a se potrivi unei game de proprietăți, cu varietate de modele de cadre. Tehnologia modernă, cu mai multe puncte de blocare de-a lungul tuturor laturilor ramei, face ca fereastra cu geam termopan să fie extrem de sigură.

Ferestre oscilo-batante

Ferestrele înclinabile și rotative au un design cu balama dublă care se înclină și se deschide spre interior folosind balamale în partea inferioară și laterală. Ușor de curățat și eficiente, aceste ferestre au fost proiectate pentru apartamente, apartamente și alte etaje superioare, oferind o ventilație sigură și o modalitate ușoară de curățare a geamului în interior și în exterior.

Ferestrele glisante

Printre cele mai moderne stiluri de ferestre. In trecut au fost o optiune exclusiva a ferestrelor din aluminiu dar pot fi fabricate acum si din PVC, pentru un design ergonomic care îndeplinește cerințele moderne aspect si performanță.

Fereastra armonica

Ferestrele armonice sunt acele ferestre care permit ca toate foile de geam sa culiseze pe o sina speciala si sa se stranga ca un acordeon in una dintre lateralele ferestrei creand astfel o senzatie de ergonomie si spatialitate deosebite.

Ferestre în formă personalizată

Ferestrele nu trebuie să fie dreptunghiulare. Ferestrele în formă personalizată pot oferi casei dvs. un avantaj unic. Fiecare companie bună de ferestre vă va face ferestrele pe măsură. Ferestrele arcuite, rotunde, unghiulare pot fi personalizate cu ușurință.

Ferestre din sticlă cu geam fix

Ferestrele fixe sunt cele mai simple si ieftine tipuri de ferestre, ferestrele fixe nu se deschid. Acestea sunt instalate doar pentru a lăsa lumina într-un spațiu sau pentru a prezenta exteriorul. Ferestrele fixe nu trebuie doar să fie dreptunghiulare. Ferestrele circulare sau hexagonale sunt populare, și alte geamuri fixe de formă geometrica în locuri înalte sau greu accesibile.

Cum să alegeți un stil de fereastră potrivit pentru casa dvs.

Mulți oameni decid să-și înlocuiască ferestrele existente ca de la un loc la altul, dar cu atâtea modele de ferestre, stiluri de cadre și alte caracteristici decorative, există optiuni care să se potrivească proprietății dvs.

În primul rând, gândiți-vă la funcționalitatea ferestrei. Ferestrele standard sunt perfect potrivite pentru majoritatea proiectelor, dar dacă ventilația, securitatea sau întreținerea sunt o problemă, merită să verificați alte stiluri.

O modalitate de a vă asigura că casa dvs. arată de top este să vă asigurați că fiecare fereastră individuală pare echilibrată în sine. Numim acest lucru „încadrarea ferestrelor”. Alegerea unei ferestre simetrice va îmbunătăți estetica proprietății dvs. și va crea o impresie de durată.

Indiferent de stilul ferestrei pe care îl alegeți, puteți completa aspectul personalizându-l cu sticlă decorativă și accesorii personalizabile.

Combinarea stilurilor de ferestre

Casele moderne includ adesea seturi de ferestre realizate din configurații diferite. Multe stiluri pot fi combinate pentru a crea un rând un efect deosebit.

Același lucru se aplică atunci când alegeți ferestrele pentru o seră. Este posibil să proiectați orice proiect de vitrare care să țină cont de stilul și cerințele dvs.

Rame

Ramele ferestrelor

Este important să înțelegeți ce face o fereastră bună. Ramele sunt un aspect important. Nu doar structura este primordială, ci și materialele și finisajele. Toate acestea au impact asupra eficienței energetice, securității și aspectului general al ferestrei.

Cum sunt fabricate ferestrele?

Ramele ferestrelor sunt construite luând lungimi mari de „profil”, tăindu-le la dimensiune și fixând capetele împreună pentru a crea un dreptunghi (sau altă formă!). materiale diferite sunt fixate între ele în moduri diferite – ferestrele din lemn pot fi „îmbinate” împreună cu secțiuni interconectate, în timp ce cadrele din PVC și aluminiu sunt sudate, montate sau fuzionate împreună la căldură mare.

Unele ferestre din PVC și aluminiu sunt „îmbinate mecanic” pentru a replica același proces ca un cadru din lemn, oferind un aspect mai clasic. Ferestrele PVC de calitate mai bună sunt acum realizate utilizând un proces de „sudare lenta”, rezultând un finisaj fără sudură și mai lustruit.

Rame pentru ferestre din lemn și tâmplărie

Ferestrele din lemn sunt realizate prin asamblarea lungimilor solide de lemn care au fost pre-tăiate și stilate de mașină sau de mână. Ferestrele din lemn de bună calitate sunt realizate folosind lemn prelucrat care a fost stratificat și comprimat pentru a crește stabilitatea structurală a cadrului. Lemnul este izolant în mod natural, iar cadrele nu necesită alte materiale sau piese.

Rame și camere pentru ferestre PVC

S-ar putea să credeți că, deoarece cadrele din lemn sunt realizate din bucăți de lemn solide, toate sunt create în acest fel, dar nu este cazul. Lemnul este un material izolant natural, dar ferestrele din PVC funcționează prin prinderea aerului în profilele din cadru, reducând conductivitatea termică și oprind căldura să scape.

Acestea se numesc „camere”. Cu cât un cadru al ferestrei are mai multe camere de aer, cu atât fereastra poate fi mai eficientă din punct de vedere energetic. Acest lucru se datorează faptului că fiecare cameră oferă o barieră suplimentară pentru a face față căldurii și frigului. Cadrul exterior și canelurile pot avea fiecare un număr diferit de camere, dar numerele pot varia de la un cadru cu trei camere la o nouă camere cu eficiență energetică mare.

Rame de ferestre din aluminiu și bariere termice

Este posibil să fi auzit că ramele ferestrelor din aluminiu sunt „reci” și nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere energetic ca PVC. La ferestrele mai vechi din aluminiu , profilul era „extrudat” dintr-o singură bucată, ceea ce înseamnă că ramele ferestrelor erau făcute în întregime din metal. Aceasta era o abordare mai putin eficienta care lăsa căldura să scape!

De-a lungul anilor, progresele în fabricație au dus la realizarea ferestrelor din două părți, permițând o barieră termică din poliamidă care să inhibe transferul de căldură. La fel ca ferestrele PVC, cadrele din aluminiu conțin, de asemenea, camere eficiente din punct de vedere energetic.

Stiluri de cadre de ferestre

Dacă aveți un ochi atent pentru detalii, veți dori să alegeți stilul și detaliile adecvate ale cadrului pentru noile dvs. ferestre. Ferestrele pot avea linii clare, ascuțite sau un contur curbat, în funcție de alegerea profilelor ramei cu linii dreptunghice sau ovale.

Ermetizarea ferestrei

Garniturile de etanșare sau garniturile se așează între cadru și geam pentru a opri scurgerile de aer și pătrunderea apei. Acest lucru are ca rezultat o fereastră complet etanșă și rezistentă la intemperii. Garniturile vă mențin casa caldă și uscată, evitându-vă cadrele să devină umede și putrezite. Poate fi ușor să treceți cu vederea importanța sigiliilor de bună calitate, dar chiar ajută la performanța generală a unei ferestre.

Garniturile sunt pre-montate pe ferestre înainte de instalare. Cu ferestrele moderne, nu va trebui să adăugați nicio schiță suplimentară, cu excepția sigiliilor.

Sunt necesare mai multe tipuri de garnituri pentru a face o fereastră complet etanșă la intemperii:

 • Garniturile exterioare rezistente la intemperii împiedică pătrunderea apei din exterior
 • Garniturile interioare rezistente la intemperii mențin fereastra etanșă și păstrează curenții de aer în afara casei

Garnituri EPDM de cauciuc vs. Q Lon

Până de curând, sigiliile ferestrelor erau groase, negre și cauciucate și se evidențiau puternic pe rame albe. Garniturile sunt acum subțiri și discrete, oferind o izolație mai bună și contribuind la o performanță energetică mult mai mare.

Garniturile sunt disponibile fie din cauciuc, fie dintr-un material numit Q-Lon. Garniturile de cauciuc tind să se aplatizeze odată ce sunt supuse unor presiuni repetate, modificându-i forma și în cele din urmă împiedicându-i performanța. În cele din urmă se pot strica și acesta este unul dintre principalele motive pentru care ferestrele mai vechi au probleme după câțiva ani.

Cu toate acestea, sigiliile Q-Lon au o recuperare de compresie de 99%. De fiecare dată vor reveni la forma lor originală. Disponibil într-o gamă de culori, pentru a îmbunătăți cu adevărat aspectul general al ferestrei.

 

Accesorii

Accesorii pentru ferestre

Uneori, cele mai mici detalii fac cea mai mare diferență pentru fereastra dvs. Indiferent dacă doriți un aspect modern elegant sau un aspect clasic sculptat, stilul corect al ramei ferestrei, mânerele și alte accesorii creează un nivel superior de autenticitate.

Mânerele

Mânerele pentru ferestre sunt dotate standard cu blocarea cheilor și sunt de obicei disponibile într-o gamă de culori și finisaje metalice pentru a se potrivi cu culoarea cadrului. Mânerele obișnuiau să aibă un „pinten” care închidea cercevea, dar această caracteristică este mai puțin obișnuită acum când sunt disponibile mânerele pentru chei.

Feronerie tradițională

Ferestrele moderne pot fi făcute să arate exact ca omologii lor tradiționali, chiar până la mobilier. Cereți mânerele în stil tradițional, cum ar fi coada maimuței sau mânerele pentru lacrimă. Ferestrele pot fi, de asemenea, decorate cu știfturi, versiunea de epocă a balamalelor moderne de ședere prin frecare, care păstrează o fereastră deschisă la unghiul dorit.

Încuietori, balamale și feronerie

Fereastra dvs. va fi construită cu hardware diferit în funcție de materiale și de modul în care doriți să funcționeze canatul. Important este că încuietorile, mânerele și balamalele de calitate sunt instalate pentru a vă menține geamul funcțional pentru multi ani.

Culori

Desigur, există și alte modalități de accesorizare a noilor ferestre. Puteți opta pentru diferite culori ale profilelor (inclusiv rame în două culori), geamuri decorative și elemente de epocă.

Securitate

Securitatea ferestrei

Instalarea ferestrelor securizate în casa dvs. este importantă pe câteva fronturi. În primul rând, cadrele și încuietorile puternice vă pot proteja casa împotriva intrușilor, reducând semnificativ riscul de spargeri și furt. În al doilea rând, deschiderile restrictive ale ferestrelor pot crea un mediu sigur, deschizându-se suficient de larg pentru a ventila o cameră fără riscul de a cădea sau a fi deschisa abuziv.

Cel mai bun mod de a compara securitatea unei ferestre este de a cerceta acreditările producatorului de fereastre ales pentru a asigura standardele minime de securitate necesare pentru proprietățile rezidențiale.

Blocare în mai multe puncte

Există mult mai multe opțiuni în ceea ce privește încuietorile, oferind diferite niveluri de siguranță și securitate.

Din punct de vedere tehnic, o fereastră cu doar două puncte de blocare poate fi considerată „multi-blocare”. Cu cât mai multe puncte pot fi blocate, cu atât este mai sigur. Nu există un număr standard de mecanisme, dar dacă puteți găsi o fereastră care are opt sau mai multe puncte de blocare, aveți singur o fereastră incredibil de sigură.

Mânerele cu cheie blocabile

Toate mânerele moderne ale ferestrelor pot fi blocate cu cheie, ceea ce face dificil pentru intrușii potențiali să vă răsucească ferestrele. De asemenea, adaugă o caracteristică de siguranță suplimentară pentru camerele de la etaj, accesibile pentru copii și vulnerabile. Cu toate acestea, se recomandă să lăsați cheia în interiorul încuietorii, astfel încât să fie accesibilă în caz de urgență.

Suporturi de siguranță laterale

Unele rame de fereastră PVC încorporează profile dure, care se blochează, care asigură partea exterioară a unei ferestre când sunt complet închise și blocate. Aceasta înseamnă că, dacă un intrus încearcă să manevreze fereastra pe partea exterioara profilele special concepute îl vor opri.

Balamale de ieșire

Utilizate pentru scăpări de foc, balamalele de ieșire permit deschiderea completă a ferestrei înspre exterior pentru a oferi o ieșire de urgență.

Restrictii de deschidere ale ferestrei

Restricțiile de deschidere limitează cât de mult se deschide o fereastră, fie prin conectarea cercevelei și a cadrului printr-un cablu, fie prin montarea restricțiilor care pot fi blocate cu cheie, care permit ferestrelor să se deschidă cu o lățime de cel mult câțiva centimetri în scopuri de ventilație.

Ventilație blocabilă și guri de aerisire de noapte

Ferestrele noi pot fi prevăzute cu „guri de deschidere”, care asigură aerisirea în fundal fără a compromite securitatea casei dumneavoastră.

 

Izolatie

Ferestre eficiente din punct de vedere energetic

Ați plătit pentru încălzire, deci este datoria geamului dublu termopan să păstrați căldura în casă. Îmbunătățirile tehnologiei de economisire a energiei sunt, fără îndoială, una dintre cele mai semnificative evoluții din ultimii ani, nu doar pentru mediu, ci și pentru confortul casei și economii de bani.

Până la o treime din căldură în casă se pierde prin geamuri simple. Prin trecerea la ferestre eficiente din punct de vedere energetic, puteți economisi aproximativ 20% din consumul de energie. Ferestrele eficiente din punct de vedere termic sunt cel puțin cu geam termopan, cu sticlă cu emisivitate scăzută low-E și un gaz izolant inert și netoxic precum Argon între geamuri.

Combinate cu rame eficiente din punct de vedere energetic, noile ferestre cu geam termopan pot obține un grad de izolatie foarte bun . Îmbunătățirea ferestrelor dvs. vă poate economisi seminficativ la facturile de utilitati.

 

Parametrii de eficienta termica ai unei ferestre

1. Eficiența termică (valoarea U)

Valoarea U a unei ferestre este modalitatea tehnică de a măsura pierderile de căldură printr-un tip de material de construcție, cum ar fi un zid de cărămidă sau acoperiș cu gresie. Valorile U sunt calculate prin ecuația W / m2k, care măsoară pierderea de căldură în wați (W) per metru pătrat de material, atunci când temperatura (k) din exterior este cu cel puțin un grad mai mică.

Cu cât valoarea U este mai mică, cu atât este mai bună izolația oferită de material. Ferestrele cu geam unic au o valoare tipică U de 4,8-5,6W / m²K, ceea ce înseamnă că se pierd aproximativ 5 wați de căldură pe oră, pentru fiecare metru pătrat. Geamurile duble moderne pot atinge o valoare U de până la 1,4W / m²K, iar geamurile triple sunt și mai eficiente din punct de vedere energetic, ajungând la 0,6W / m²K. Aceasta este mai mică decât valoarea U a unui perete exterior.

2. Câștig solar (valoare G)

Câștigul solar este un alt factor care poate spori ratingul energetic al unei ferestre. Nu numai că ferestrele sunt acum concepute pentru a opri căldura care se pierde, dar pot permite și căldura să intre prin captarea razelor solare. Ideea este de a valorifica radiația solară ca formă naturală sau „pasivă” de încălzire, reducând dependența de energia carbonului pentru a vă încălzi casa în lunile de iarnă.

Factorii care influențează factorul solar includ numărul de geamuri, tipul de gaz dintre ele și, de asemenea, tipul de acoperiri adăugate ferestrelor, deoarece acestea dictează dacă sticla absoarbe sau reflectă căldura. Se măsoară prin valoarea G, pe o scară între 0 și 1, o valoare mare mare indică un câștig solar ridicat.

3. Scurgeri de aer (valoare L)

Scurgerea aerului are loc atunci când există un punct slab în jurul cadrului ferestrei, cum ar fi garniturile. Majoritatea ferestrelor moderne sunt complet etanșe și ar trebui să aibă un factor de scurgere a aerului sau o valoare L de zero (0,00W / m²K).

Scurgerile de aer nu trebuie confundate cu ventilația. Ventilația este un sistem controlat, care lasă să intre cantități mici de aer proaspăt pentru a reduce înfundarea și a îmbunătăți calitatea aerului, în timp ce scurgerile de aer vor compromite eficiența energetică a ferestrei.

Geamuri izolante fonice

Trecerea la ferestre acustice va contribui mult la îmbunătățirea izolației fonice din casa ta. Efectul este ca și cum ai muta un drum aflat la doar 5m de casa ta la încă 100m distanță. Rezultând într-un spațiu de locuit mai liniștit și mai relaxant, liber de zgomotele traficului de pe drumuri și căi de zbor.

Dacă sunteți restricționat de regulile de planificare a conservării, geamurile secundare pot ajuta, de asemenea, la reducerea zgomotului de la filtrarea exterioară în casa dvs.

Întrebări de pus înainte de a cumpăra ferestre noi

La momentul la care considerați ca știți ce face ca o fereastră bună să fie grozavă, vă sfătuim să vă gândiți la preferințele dvs. de design, cerințele proiectului și impactul asupra casei dvs. înainte de a căuta în mod activ să cumpărați.

Pentru a vă restrânge căutarea, puneți-vă următoarele întrebări:

De unde știu dacă am nevoie de o fereastră nouă?

Durata de viață a unei ferestre depinde de calitatea produsului și de manopera. O fereastră bine realizată și bine montată nu va trebui înlocuită timp de decenii.

Semnele de avertizare pentru necesitatea înlocuirii unei ferestre sunt:

 1. Geamuri aburite din cauza geamului dublu ne-etans (defectarea garniturilor de geam)
 2. Ramele din lemn s-au deformat sau au început să putrezească
 3. Plasticul a s-a uzat, se cojeste sau se decolorează
 4. Ferestrele vibreaza si sunt zgomotoase sau lasă să treacă curenții și frigul
 5. Ferestrele nu se deschid sau se închid corect
 6. Balamale, mânere și încuietori rupte

Principaulul motiv pentru a evalua trecerea la ferestre mai performante ar fi îmbunătățirea izolației din casa ta.

Este obișnuit să întâmpinați aceste probleme dacă ferestrele dvs. au peste 20 de ani. Uneori este posibil să reparați o fereastră, dar la fel ca o mașină, piesele de schimb doar vor întârzia inevitabilul. La un moment dat, fereastra va trebui înlocuită.

Ți s-au înlocuit recent ferestrele si ai simptome din cele de mai sus? Trebuie sa fie un semnal de alarma. Dacă întâmpinați aceste probleme atât de curând, este posibil ca fereastra să fie defectă sau să nu fi fost instalată corect. Merită să verificați dacă aveți o garanție activă (majoritatea companiilor oferă o garanție substanțiala) sau luați legătura cu instalatorul dvs. de geam termopan pentru a vedea dacă sunt capabili să remedieze problema sau să înlocuiască unitatea deteriorată.

Ce schemă de culori mă va ajuta să-mi personalizez casa?

Majoritatea ferestrelor sunt înlocuite dupa planurile fiecaruia, dar pentru mulți acest lucru înseamnă alegerea PVC alb sau wenge (maro). Cu toate acestea, ferestrele moderne sunt disponibile în cea mai mare gamă de culori până în prezent și nu vă mai limitează in alegeri. Ferestrele uPVC sunt disponibile în rame colorate in paleta RAL Classic sau chiar ce imita lemn natural, ferestrele din aluminiu sunt disponibile în negru și gri contemporan, si peste 50 culori RAL iar anumite serii de profile pot fi „dublu colorate” pentru o culoare diferită a cadrului în interior și în exterior.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a alege o schemă de culori pentru ferestrele dvs., solicitați consultantului dvs. sfaturi adaptate proprietății dvs.

Cât de importantă este securitatea ferestrei?

Până la o treime din spargeri într-o casă au loc printr-o fereastră. Acest lucru ar putea presupune spargerea sticlei (ferestrele cu geam unic sunt deosebit de ușor de spart), îndepărtarea baghetelor externe ale cadrului pentru a ridica pur și simplu geamul afară sau deschiderea feroneriei. O fereastră este la fel de sigură ca și partea sa cea mai slabă. Asigurarea cadrelor, a hardware-ului și a geamurilor funcționează împreună pentru a preveni intrarea prin efractie si este fundamentală pentru securitatea casei dumneavoastră.

Ferestrele bune au blocare în mai multe puncte, un mâner care poate fi blocat cu cheie și cadre și balamale puternice. O modalitate simplă de a verifica acreditările de securitate îmbunătățite este asigurarea faptului că au fost certificate. Un alt sfat este să vă ascundeți obiectele de valoare de la vedere cu perdele sau jaluzele.

Aproximativ 15% din spargeri nu implică niciun fel de intrare forțată, intrușii urcând printr-o fereastră sau ușă deschisă. Este important să vă amintiți să țineți ferestrele închise și blocate atunci când sunteți în afara camerei, dar dacă ventilația este importantă, luați în considerare ferestrele înclinabile care lasă doar o mică deschidere.

Ce material de fereastră este cel mai ușor de întreținut?

Ferestrele moderne, de înaltă performanță, ar trebui să dureze decenii viitoare, necesitând doar o întreținere minimă. Unele piese vin acum cu garanții pe viață, ceea ce înseamnă că nu va trebui niciodată să vă faceți griji cu privire la decolorarea cadrului din plastic sau la ferestrele aburite.

PVC și cadrele din aluminiu nu necesită întreținere și necesită curățare doar ocazional, ștergând cadrele cu o cârpă umedă. Ferestrele clasice din lemn pot fi curățate în același mod, dar vor trebui, de asemenea, să fie revopsite din cauză că aumite suprafete au devenit microporoase sau pătate, la fiecare cativa ani, ceea ce este considerat de catre anumite persoane ca fiind un inconvenient.

Instalarea de noi ferestre poate economisi bani pe facturile de energie?

O modalitate de a vă face casa mai eficientă din punct de vedere energetic este să faceți upgrade la ferestre mai bune. O casă pierde până la o treime din căldură prin ferestre / geamuri, ceea ce înseamnă că dacă incă mai aveți geamuri vechi, puteți economisi, doar prin modernizarea geamurilor.

Care sunt parametrii energetici ale noilor mele ferestre?

Conform reglementărilor actuale privind izolarea clădirilor, ferestrele standard sunt caracterizate prin Uw max = 1.3 W / mpK. Rețineți că valoarea sticlei trebuie să fie Ug max. = 1.1 W / mpk pentru cele mai bune rezultate. Pentru cadre/rame, luați în considerare valoarea de referință Uf max = 1.2-1.3 W/mpk. Experții recomandă instalarea ferestrelor cu grad superior de izolare, folosind profile aluminiu / PVC cu parametri superiori, pentru a obține ferestre de înaltă performanță cu valori Uw ≤ 1.1.

Cu ce ​​fel de garanție vin geamurile?

Este important să vă asigurați că noile dvs. ferestre sunt garantate pentru câțiva ani după instalare, pentru liniștea sufletească în cazul în care ceva nu merge bine. Ferestrele mai bune vin adesea cu garanții mai lungi. Căutați o companie de ferestre care să ofere o acoperire mai cuprinzătoare, inclusiv garanții împotriva geamurilor cu ceață, rame decolorate și piese defecte.

Este posibil să creați ferestre personalizate?

Orice instalator bun cu geam termopan vă va inspecta proprietatea și va măsura cu precizie pentru ferestrele noi înainte de a vă oferi o ofertă, ceea ce înseamnă că fiecare fereastră sau produs de geamuri pe care le cumpărați ar trebui să fie făcute personalizat, pe masurile si designul casei dumneavoastra. Majoritatea instalatorilor pot realiza sau comanda ferestre în orice dimensiune și formă, în funcție de reglementările de construcție, inclusiv ferestre circulare, arcuite, în vârf sau triunghi sau ferestre unghiulare. Pur și simplu întrebați reprezentantul local în timpul consultării de proiectare.

De unde știu dacă o companie de ferestre este bună?

 • Acreditări – Există multe federații și organisme renumite din industrie care depun eforturi mari pentru a se asigura că cele mai bune companii de ferestre sunt identificate cu ușurință.
 • Experiență – O lungă istorie de lucru și o bună reputație sunt indicatori buni ai unei companii de ferestre. Concentrați-vă pe recenziile companiei și pe ratingurile de satisfacție. Cereți să vedeți exemple de lucrări recente, inclusiv mărturii ale clienților și imagini de instalare, pentru a vă asigura că sunt încrezători în realizarea unor proiecte similare cu ale dvs. Merită, de asemenea, să vă întrebați despre experiența profesională a echipei.
 • Recomandări – Dacă nu știți de unde să începeți, discutați cu oameni pe care îi cunoașteți și aveți încredere în legătură cu orice experiență personală pe care ar fi putut să o aibă. Acest lucru vă va oferi o idee bună despre nivelul de servicii oferit de diferite companii.

Cum pot obține o opinie de la un expert în care pot avea încredere?

Prietenii și familia sunt un punct de plecare excelent atunci când primiți sfaturi despre cumpărarea ferestrelor. Televiziunea, revistele și internetul sunt surse nelimitate de inspirație. Dar nimic nu se compară cu experiența directă cu compania de ferestre, vorbim despre felul in care vă este abordat proiectul, despre soluția de tamplarie din PVC sau Aluminiu, despre felul in care vă este prezentată oferta de tamplarie si pașii de urmat.

Înainte de a cumpăra, vedeți dacă vreuna dintre companiile care vă plac oferă un serviciu de consultanță fără obligații. Dacă o fac, nu este nimic de pierdut prin aranjarea unei întâlniri, care vă va oferi un timp față în față cu un expert.

Cât va dura instalarea?

De obicei, vă puteți aștepta ca noile dvs. ferestre să fie instalate la aproximativ 4-6 săptămâni după comandă, dar timpul de așteptare este diferit pentru fiecare companie. Acest lucru se poate datora unei varietăți de factori, inclusiv complexității producției și montajului, precum și popularității companiei și sezonalității. Atâta timp cât compania este receptivă și comunică la fiecare pas al procesului, este semnul unui serviciu bun.

Timpul necesar instalării unei ferestre depinde de câte ferestre și alte îmbunătățiri la domiciliu aveți instalate în același timp. O singură fereastră poate dura de la 3 ore până la instalare, până la mai multe zile pentru o casă completă incluzand tot setul de ferestre. Va vom putea oferi un timp estimat de instalare la rezervarea datei de instalare.

Compania de ferestre oferă îngrijire ulterioară, cum ar fi disponibilitatea la apeluri telefonice și reparații?

Chiar dacă aveți încredere că ați ales cea mai bună companie de vitrare și fereastra de cea mai bună calitate, este bine să știți dacă puteți apela din nou la compania dvs. de instalare la nevoie. Indiferent dacă doriți sfaturi despre îngrijirea ferestrelor dvs. sau pentru depanarea oricăror probleme, este o ușurare să știți că serviciul complet este disponibil pentru dvs.

Întrebați despre serviciul lor de mentenanța ulterioară și dacă oferă apeluri și reparații gratuite dacă ceva nu merge bine. Este puțin probabil să aveți nevoie să utilizați astfel de servicii, dar este o idee înțeleaptă să verificați în prealabil.

Cum sa identifici usile glisante armonice de calitate

În acest ghid, aflați:

 • de ce este atât de importantă calitatea ușilor rabatabile
 • diferența dintre ușile de înaltă calitate și cele de calitate scăzută
 • cum să identificați ușile de înaltă calitate

De ce este calitatea atât de importantă?

Ușile pliabile sunt proiectate pentru a înlocui o porțiune mare de perete din casa ta. Dacă ușile sunt de calitate slabă, acestea ar putea:

 • lăsați curenții de apă și apa de ploaie, deoarece acestea nu sunt suficient de etanșe sau etanșe la aer
 • face casa ta mai puțin eficientă din punct de vedere energetic (și mărește facturile la încălzire)
 • purtați mai repede și, în consecință, defectați sau suferiți daune
 • pune în pericol securitatea casei tale
 • afectează negativ aspectul complet și estetica casei tale

Care este diferența dintre ușile îndoite de înaltă calitate și de calitate scăzută?

Principalele diferențe sunt următoarele:

 • Ușile pliabile de înaltă calitate vor depăși standardele de fabricație de bază. Ușile de calitate scăzută, în cel mai bun caz, le vor îndeplini doar.
 • Cu uși de înaltă calitate, fiecare componentă (inclusiv mânerele și balamalele) se combină pentru a face un set de uși care funcționează mult mai bine, pentru mult mai mult timp.
 • Ușile de calitate scăzută sau medie au tendința de a fi mai dificil de operat datorită componentelor lor de calitate mai slabă și a specificațiilor necorespunzătoare.
 • Ușile de înaltă calitate vin de obicei cu o garanție mai lungă a producătorului.

Uși bi-fold de înaltă calitate față de calitate scăzută prin performanță și caracteristici

  Uși de înaltă calitate Uși de calitate scăzută
Calitatea aluminiului folosit Folosește aluminiu fabricat din țevi de cea mai înaltă calitate.

Aceasta își păstrează forma și permite un finisaj extrem de neted.

Folosește aluminiu din resturi de metal.

Acest lucru se poate dezintegra în timpul procesului de acoperire cu pulbere, ceea ce înseamnă un finisaj mai puțin neted.

Finisaj cu acoperire cu pulbere Extrem de rezistent.

Ar trebui să vină cu o garanție extinsa.

Nu va dura atât de mult.

Nu poate veni cu o garanție bună.

Capacitatea de a rezista vremii extreme Va depăși standardele actuale ale industriei. Va îndeplini pur și simplu standardele actuale ale industriei.
Eficiență termică (valoare U) Va depăși standardul stabilit de recomandarile de construcție (fie 1,8 pentru înlocuiri, fie 2,0 pentru construcții noi). Va îndeplini standardul stabilit de reglementările de construcție.
Linii de vedere Linii de vedere subțiri pentru o vizualizare cât mai largă, fără a compromite securitatea și rezistența. Linii de vedere subțiri, dar cu prețul securității și forței.
Înălțimea pragului O gamă de praguri intemperiate sau neintemperiate concepute pentru a face ușile cât mai etanșe posibil. Pragurile promovate ca etanșe la intemperii, dar încă vulnerabile la pătrunderea apei de ploaie.
Componente Va fi testat pentru a îndeplini standarde înalte.

Mânerele vor fi ergonomice și disponibile într-o gamă de stiluri.

Poate începe să eșueze în timp.

Gama de stiluri disponibile poate fi limitată.

Securitate Multe modele vor depăși testarea PAS 24 și, la fel ca ușile noastre, vor folosi componente precum cilindrii de securitate de 3 stele TS007. Ar trebui să îndeplinească cel puțin testarea PAS 24, dar verificați dacă sistemul o face.
Garanție De obicei, o garanție de 5-10 ani pentru întregul sistem de uși. Garanțiile variază. Unele părți ale sistemului de uși pot fi garantate pentru mai puțin de cativa ani.
Perioada de livrare De obicei șase săptămâni sau mai puțin. De obicei, în jur de 6-12 săptămâni de la plasarea comenzii.

Acest lucru nu înseamnă neapărat o ușă de calitate scăzută, dar intervalul de timp poate fi depășit.

În zilele noastre, producătorii de uși armonice trebuie să îndeplinească standardele de bază referitoare la:

 • Securitate
 • Izolare termica
 • Geamuri
 • Performanta la intemperii
 • Calitatea materialelor (de ex. aluminiu)

Cu toate acestea, mulți producători încearcă să se diferențieze de concurenții lor depășind aceste standarde pentru a oferi clienților lor un produs de calitate superioară.

O modalitate de a face acest lucru este păstrarea internă a tuturor aspectelor procesului de fabricație, mai degrabă decât încredințarea altor companii cu realizarea și asamblarea diferitelor componente. Deținerea unui astfel de control asupra fiecărui produs facilitează menținerea consistenței și calității.

Cum pot să știu când ușile rabatabile sunt de înaltă calitate?

1. Calitatea aluminiului folosit

Să presupunem că optați pentru ușile din aluminiu, mai degrabă decât pentru ușile din lemn sau uPVC.

Unele companii își fabrică ramele ușilor și alte piese din resturi de aluminiu topit. Deoarece acest aluminiu de calitate inferioară nu este întotdeauna neted, poate provoca bule sau zone necojite în vopsea atunci când se aplică acoperirea cu pulbere.

Ușile pliabile din aluminiu de înaltă calitate utilizează aluminiu fabricat din profile extrudate – altfel spus, din aluminiu nou, dintr-o bucata. Acesta este tipul utilizat pentru toate ușile bi-fold de la GBS.

Citiți mai multe despre calitatea aluminiului aici .

2. Finisaj de acoperire cu pulbere

Atunci când produsele din aluminiu de înaltă calitate acoperite cu pulbere trebuie să aibă un finisaj complet neted și consistent.

Aluminiul de calitate scăzută se poate lupta pentru a obține aceeași netezime în timpul acoperirii cu pulbere, deoarece căldura generată în timpul procesului poate lăsa un efect inegal, fără sâmburi, pe suprafața metalului.

3. Capacitatea de a rezista vremii extreme

Ușile bi-pliante de calitate scăzută sau medie vor îndeplini numai standardele din industrie pentru rezistența la vânt și ploaie extreme. Ușile de înaltă calitate le vor depăși.

Ușile care pur și simplu respectă standardele ar trebui să funcționeze suficient de bine în condiții meteorologice normale și este puțin probabil să se scurgă atâta timp cât au fost instalate corect.

Cu toate acestea, în locuri cu condiții meteo mai extreme (de exemplu, regiuni de munte), este înțelept să instalați uși ale căror caracteristici rezistente la intemperii depășesc standardele industriei.

4. Eficiență termică (valoare U)

Ușile de cea mai bună calitate oferă o eficiență termică excelentă – cu alte cuvinte, capacitatea de a păstra aerul cald în interior și aerul rece. O eficiență termică bună vă ajută să reduceți facturile la combustibil.

Se măsoară folosind valori U. Valoarea U a casei dvs. este cantitatea de căldură pierdută, măsurată în wați (W), pentru fiecare metru pătrat de material. Deci, cu cât valoarea U este mai mică, cu atât mai bine .

Standardele contemporane pentru înlocuirea ușilor sau ferestrelor indica o valoare U maximă de 1,8 W. Pentru uși și ferestre cu proprietăți sau extensii noi, este de 2,0 W.

Ușile bi-fold de înaltă calitate vor oferi valori mai mici decât aceasta. Atunci când evaluați valoarea U a unui set de uși, asigurați-vă că vă uitați la valoarea U pentru sistemul general de uși și nu doar la panoul central.

De exemplu, valorile populare sunt următoarele:

Uşă Valoare U
Triplă cu geam termopan 1,3W
Geam termopan (bi-fold sau altele) 1,6W

5. Grosimea ramelor

Tipul de rama pe care îl alegeți poate afecta cât de impermeabile vor fi ușile. Unii furnizori de uși își promovează pragurile scăzute ca fiind complet impermeabile, dar cel mai adesea nu sunt.

Ramele meteorologice (numite și rame reduse) sunt ușor ridicate cu un pas mic. Deși înseamnă că podelele dintre spațiul de locuit interior și spațiul exterior nu sunt absolut plane, se asigură că ușile dvs. sunt complet etanșe.

Pentru a obține cel mai mic prag posibil, va trebui să scufundați pista în podea, ceea ce poate implica ridicarea nivelului podelei.

6. Componente

Aspectul, simțul și funcționarea componentelor pot contribui mult la calitatea generală a ușilor armonice.

Mânerele trebuie să fie ergonomice (concepute pentru a fi eficiente și confortabile), puternice și ușor de utilizat, dar acest lucru nu trebuie să fie în detrimentul stilului. În mod ideal, ar trebui să aveți o alegere de stil și finisaj pentru mânerul de plumb și o alegere de finisare pentru mânerul D și mânerul slave (mânerele pe care le veți folosi pentru a deschide și închide complet ușile).

În mod similar, toate celelalte componente, cum ar fi trenul de rulare, balamalele, garniturile și mecanismele de blocare ar trebui să fie proiectate și testate la standarde înalte și să contribuie la aspectul general al ușii cu două pliuri.

7. Securitate

Regulamentele de construcție din Marea Britanie spun că orice ușă pliabilă instalată ca parte a unui proiect care este construit de la capăt – deci proprietăți de construcție nouă sau extinderi la case existente – trebuie să fie conforme cu standardele industriei.

Pentru a vă menține casa în siguranță, vă recomandăm să utilizați numai produse care au trecut testarea organismelor competente, chiar dacă înlocuiți doar ușile existente. De asemenea, căutați funcții precum:

 • sisteme de blocare multipunct – 3 puncte sau 5 puncte sunt standard
 • încuietori cu cilindri de securitate dovediți că protejează împotriva tentativelor de efractie
 • balamale sigure
 • mânere grele
 • geam securizat

8. Garanție

Majoritatea companiilor vă vor oferi un fel de garanție, dar durata acestora variază de la o companie la alta. De exemplu, unele companii oferă o garanție doar de cativa ani pentru sistemul de uși în ansamblu, dar o garanție mai lunga pentru acoperirea cu pulbere. Citiți întotdeauna cu atenție toate garanțiile pentru a fi siguri de ceea ce acoperă.

9. Timp de livrare

Nu există un timp de livrare standard în industrie pentru ușile glisante armonice, dar vă puteți aștepta ca ușile dvs. să fie montate la șase până la 12 săptămâni după ce le-ați comandat .