De ce să alegeți ușile armonice din aluminiu: comparând aluminiu, PVC și lemn

Puncte cheie:

  • Aluminiul este mai scump decât PVC, dar va dura mai mult, deci este o investiție mai bună. În mod normal, este mai ieftin decât lemnul.
  • Aluminiul este foarte puternic și atunci când este acoperit cu pulbere va dura decenii.
  • Are nevoie de foarte puțină întreținere, doar de curățenie ocazională.
  • Nu se va deforma din cauza condițiilor meteorologice; lemnul și PVC sunt mai vulnerabile la acest lucru.
  • Deoarece este atât de puternic, cadrele pot fi subțiri, ceea ce înseamnă că ușile oferă o vedere mai largă.
  • Puteți să-l obțineți în multe culori diferite și cu un bob de lemn realist, dacă vă place aspectul lemnului.

Rezumatul principalelor diferențe dintre ușile din aluminiu, PVC și lemnul sunt pliabile:

 AluminiuPVCLemn
CostCost inițial mai mare, dar mai durabil, deci o investiție mai ieftină.Cost inițial redus, dar va trebui înlocuit mai repede.Cel mai scump și mai puțin durabil decât aluminiul.
VedereCea mai bună vizualizare, deoarece materialul este foarte puternic, astfel încât cadrele pot fi subțiri.Rezistența permite panouri mai mari, astfel încât sunt necesare mai puține panouri.Sunt necesare cadre mai largi, astfel încât vederea să nu fie la fel de bună.Poate găzdui doar geamuri mai mici de sticlă.Sunt necesare cadre mai largi, astfel încât vederea să nu fie la fel de bună.
întreținereÎntreținere foarte redusă; are nevoie doar de curățare ocazional cu apă cu săpun.Cadrele susceptibile de deformare și vor părea purtate mai repede decât alternativele; va necesita revopsirea.Necesită întreținere regulată pentru a proteja lemnul de infestare și deformare.
Eficiență termicăIncredibil de eficient din punct de vedere termic, echipat cu pauze termice.Poate fi, de asemenea, echipat cu geamuri triple.Eficiența termică variază foarte mult între furnizorii de ferestre PVC.Unele pot fi mai eficiente din punct de vedere termic decât aluminiul, iar altele pot fi mai mici.În mod natural, un bun izolator, dar în condiții meteorologice variabile, lemnul se poate contracta, provocând curenți.
DurabilitateAluminiu este foarte puternic, iar cadrele sunt acoperite cu pulbere pentru a deveni durabile, rezistente la zgârieturi. Ușile de origine au o garanție de până la 20 de ani.PVC se poate degrada atunci când este expus la lumina puternică a soarelui.Vremea extremă poate provoca deformarea cadrelor.Ramele din lemn sunt dure, dar sunt mai susceptibile la scurgeri de apă, contaminanți și deformări.
EsteticRamele din aluminiu sunt disponibile cu efect de lemn, care arată incredibil de autentic.Disponibil într-o gamă largă de culori.PVC este considerat cel mai puțin atractiv dintre cele trei opțiuni, deoarece cadrele vin în mai puține culori și sunt de obicei mai voluminoase.Rama din lemn poate fi favorizată pe unele proprietăți tradiționale.
Flexibilitatea formei și a aspectuluiMaterialul este foarte puternic și flexibil, astfel încât pot fi amplasate structuri complexe, iar ușile pot fi complet personalizate.Mai puțin flexibil decât aluminiul.Mai puțin flexibil decât aluminiul.

Aluminiu de înaltă calitate față de aluminiu de calitate scăzută

Aluminiu de înaltă calitateAluminiu de calitate scăzută
Fabricat din plăci prime, mai degrabă decât resturi de aluminiu topit.Fabricat din resturi de aluminiu care este topit din nou, compromitând potential rezistența.
Cantitate mare de extrudare.Cantitate mai mică de extrudare.
Foarte puternic, nu va fi compromis în timpul procesului de acoperire cu pulbere.Mai vulnerabil la îmbinari în timpul acoperirii cu pulbere, ceea ce înseamnă un finisaj mai puțin fin.

Aluminiu vs PVC la cost

Costul inițial al cadrelor din aluminiu este mai mare decât cadrele PVC. Cu toate acestea, rezistența și durabilitatea aluminiului înseamnă că cadrele durează mai mult, devenind o investiție mai bună pe termen lung și potențial creșterea valorii proprietății dvs.

Ușile din PVC vor trebui înlocuite mai devreme, deoarece cadrele:

  • sunt mai susceptibile la deformare, extindere și contractare
  • tind să pară mai uzate în timp, în comparație cu lemnul sau aluminiul. Adesea PVC are o nuanță roz sau galbenă.

Lemn vs aluminiu la cost

Lemnul este adesea mai scump decât aluminiul, iar materialul nu oferă aceeași longevitate.

  • Ramele din lemn absorb apa, provocând deformarea și putrezirea în timp. Lemnul poate fi, de asemenea, infestat cu ciuperci sau gândaci din lemn, care pot costa o mulțime de bani pentru a trata.
  • Menținerea cadrelor din lemn pentru prevenirea sau tratarea putregaiului și infestărilor poate fi costisitoare.

Puteți avea în continuare aspectul lemnului cu aluminiu

Ramele din aluminiu sunt disponibile la unii producatori într-o selecție de efecte realiste de lemn.

Ramele din aluminiu cu efect de cherestea au aspectul elegant al lemnelor de esență tare, cum ar fi stejarul, mahonul și nucul, astfel încât să puteți obține în continuare estetica lemnului cu toate beneficiile oferite de aluminiu de înaltă calitate, cu întreținere redusă.

Cadrele pot fi finisate pentru a completa ferestrele existente

Deoarece cadrele din aluminiu pot fi disponibile într-o gamă de finisaje, chiar dacă aveți PVC sau ferestre din lemn, veți putea găsi un finisaj care să se potrivească acestora.

Finisajul de culoare albă de la GBS se va potrivi bine cu ferestrele din PVC, iar  gama de finisaje disponibile din lemn,  ar trebui să vă ofere o opțiune de potrivire a finisajului cadrelor din aluminiu cu ferestrele din lemn existente.

Aluminiu oferă cea mai bună vedere

Aluminiul este incredibil de puternic, astfel încât cadrele pot fi foarte înguste fără a compromite securitatea sau performanța.

Rezistența înnăscută a aluminiului permite, de asemenea, panouri mai mari pentru uși sau ferestre, ceea ce înseamnă mai multă sticlă și, astfel, o vedere mai bună.

Aluminiu poate găzdui, de asemenea, structuri complexe, sau configurații, ceea ce înseamnă că ușile de colț, ușile de golf și seturile de uși mai mari de peste 7 m pot fi realizate cu ușurință. Deci, indiferent de spațiul dvs., cadrele din aluminiu profită la maximum pentru a vă îmbunătăți vederea.

De ce este atât de puternic aluminiul?

Aluminiul își obține rezistența din compoziția sa chimică și din modul în care este fabricat. Aluminiu este amestecat cu aliaje de înaltă rezistență, iar aditivii sunt folosiți pentru a crește rezistența. Aluminiul se face și mai puternic prin prelucrarea care inhibă mișcarea atomilor, întărind produsul finit.

Aluminiul este utilizat în tot felul de aplicații de înaltă rezistență, inclusiv zgârie-nori, avioane, nave spațiale și cuști de rechini! Aluminiul este, de asemenea, unul dintre cele mai ecologice metale de pe planetă.

Ramele din aluminiu pot găzdui configuratii complexe

Aluminiul este un material flexibil și acest lucru înseamnă că pot fi create rame pentru a se potrivi cu aspectele complexe.

Dacă ferestrele într-o dimensiune și formă standard nu se potrivesc camerei dvs., cadrele din aluminiu sunt suficient de flexibile pentru a fi personalizate.

De exemplu, stâlpii de colț amovibili pot fi folosiți pentru a deschide colțul complet al unei case.

Aluminiu vs PVC vs lemnul la întreținere

Ramele din aluminiu sunt extrem de ușor de întreținut și necesită doar o curățare ocazională cu apă ușoară și săpun.

Ramele din lemn de esență tare, deși frumoase, necesită întreținere regulată pentru a rămâne în stare bună atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere operațional.

Cadrele din PVC sunt, fără îndoială, cea mai puțin costisitoare opțiune, dar sunt susceptibile să pară obosite după câțiva ani, în ciuda faptului că au adesea o garanție de 7 ani sau mai mult.

Eficiența energetică a aluminiului

Ușile moderne din aluminiu sunt prevăzute cu o rupere termică, care rezistă transferului termic de la o parte a ușii la cealaltă.

Cum funcționează ruperea termică?

Ruptura termică a poliamidei este un material mai puțin conductiv decât aluminiul, astfel încât creează o barieră care separă cadrul din aluminiu în două bucăți. Acest lucru reduce fluxul de energie termică prin aluminiu, ceea ce înseamnă că mai multă căldură este reținută în interiorul casei.

Aluminiul are avantajul că ușile armonice pot fi  echipate cu geamuri triple.

Datorită rezistenței sale, înseamnă că materialul poate suporta greutatea suplimentară a panourilor cu geam triplu.

Dacă sunteți serios cu privire la îmbunătățirea drastică a eficienței energetice a casei dvs., atunci ușile cu geamuri triple vor oferi o eficiență termică mai mare.

Cât de eficiente sunt cadrele din lemn și PVC?

Ușile din lemn și PVC oferă rezultate similare între ele atunci când se compară eficiența termică. Cu toate acestea, în anumite condiții meteorologice, lemnul se poate contracta, ceea ce înseamnă că pot apărea mici goluri între sigilii. Acest lucru permite ca curenții să intre în casă, ceea ce poate compromite în continuare eficiența termică. 

Ușile pliabile din aluminiu oferă cel mai înalt nivel de durabilitate în comparație cu PVC și lemnul

Ramele din aluminiu sunt puternic în mod natural și sunt acoperite cu pulbere pentru a crea un finisaj extrem de durabil, care nu se va estompa în timp. Suprafața dură a cadrelor este garantată să dureze până la 20 de ani.

Cadrele din lemn pot fi destul de dure, dar sunt  supuse unui număr de riscuri  unice pentru ușile din lemn care pot afecta durabilitatea ușii, inclusiv scurgeri de apă, contaminanți și deformări.

PVC se poate degrada atunci când este expus la lumina puternică a soarelui pentru perioade lungi de timp, deoarece soarele poate decolora cadrele și le poate estompa. Pe măsură ce PVC îmbătrânește, expunerea la condiții meteorologice extreme poate provoca, de asemenea, deformarea acestuia, ceea ce poate avea un impact asupra performanței ușilor.