Despre Peretele Cortina din sticla si aluminiu

Nu doar odată ati trecut pe lângă o construcție cu exterior din sticla si cu siguranța v-a atras atenția cu aspectul acesteia. Ce nu este foarte cunoscut, însă, este faptul ca pereții exteriori ai acestor construcții se numesc, de fapt, pereți cortina pentru ca îmbracă, precum o cortina, structura de beton a construcției.                                                        

Pentru ca numărul celor care cunosc cu adevărat avantajele unui perete cortina si motivele pentru care ar trebui sa fie considerat o opțiune viabila, vom detalia in continuare.

Pentru ca gradul de familiarizare cu aceasta soluție este scăzut, in cele ce urmează am ales sa prezentam aspectele pe care trebuie sa le aveți în vedere în momentul alegerii unui perete cortina.

Ce este un perete cortina?

In mod normal, pereții cortina sunt definiți drept pereți din sticla ce îmbracă structura bruta de metal si beton ale clădirilor moderne, a căror structura se realizează din aluminiu.

Cadrul (rama) acestora se atașează direct de structura construcției, fără sa suporte sau sa afecteze structura de rezistenta a etajelor sau a tavanului.

Care sunt principalele utilizări ale unui perete cortina?

După cum probabil anticipați, acești pereți sunt folosiți, in general, pentru îmbrăcarea exteriorului clădirilor, foarte populari intre clădirile de birouri, in ultima vreme, deloc surprinzător,notam faptul ca vedem tot mai des integrarea unor astfel de pereți și în construcțiile domestice.

De asemenea, în ultimii ani, arhitecții si constructorii au apelat la astfel de pereți pentru modernizarea construcțiilor vechi, considerate monumente istorice, încercând un mix intre tradițional și modern, dat fiind faptul ca sunt obligați, de multe ori, sa păstreze fațada clădirilor în cauza.
fațada din sticla

Fără îndoiala exista motive întemeiate pentru care marii investitori prefera sa investească în clădiri cu perete cortina, iată-le în continuare:

Un perete cortina pe lângă caracteristicile tehnice unice oferă si un raport calitate preț bun.

Printre principalele caracteristici, amintim:

1.Impermeabilitate

Se spune ca nimic nu trece prin pereții de sticla, iar acest lucru este cat se poate de real. Construcțiile care au la baza pereți cortina sunt, în general, ferite de infiltrațiile de apa, aceștia acționând, de asemenea, ca un strat izolator suplimentar.

De asemenea, cu un sistem de încălzire si de aerisire eficient, acest tip de perete poate eficientiza costurile energetice ale unei clădiri cu pana la 30%.

2.Protecție la incendiu

Sticla este un material ignifug, așadar împiedica răspândirea focului in cazul nefericit al unui eventual incendiu. Acest lucru asigura atât siguranța persoanelor aflate în interiorul clădirii, cat si faptul ca bunurile din interior nu vor fi distruse cu ușurința.

Acesta este, de altfel, principalul motiv pentru care construcțiile de birouri sunt realizate din sticla.

3.Întreținere

Menținerea unui aspect curat al clădirii se realizează extrem de ușor, iar pereții din sticla necesita, în general, una sau doua spălări anual.

De asemenea, materialul din sticla este proiectat astfel încât sa se curețe singur atunci când ploua, ceea ce înseamna ca veți avea costuri scăzute in ceea ce privește capitolul renovărilor.

4.Aspect si design

Nu se poate sa nu menționam faptul ca pereții cortina au un aspect extraordinar de plăcut, aceștia atrăgând privirile chiar și de la distante semnificative.

Etape principale de montaj

Pe cat este de atrăgător, pe atat poate fi de greu de montat un perete cortina. Din acest motiv, este indicat ca aspectele legate de construcție și montaj sa rămână în seama unei echipe specialista, care sa dispună de experienta și materialele necesare.

Acestea fiind spuse, pentru a fi informat cu privire la ce presupune un astfel de proiect, in cele ce urmeaza va prezentam principalele etape de montaj ale pereților din sticla:

Pasul #1: Evaluarea

Echipa de constructori, împreuna cu arhitectul, vor identifica zona în care se dorește instalarea peretelui cortina si vor evalua structura de rezistenta a clădirii.

Dacă aceasta suporta o astfel de intervenție, se va trece la pasul următor. In caz contrar, se va discuta, mai întâi, despre etapele necesare pentru consolidarea construcției.

Dacă este vorba despre o construcție noua, consideram ca deja se poate trece la pasul #3.

Pasul #2: Realizarea proiectului

Arhitectul va determina liniile de control și va redacta proiectul, care prevede, de asemenea, și informații referitoare la necesarul de materiale.

Pasul #3: Instalarea ancorelor

Ancorele se număra printre cele mai importante componente ale pereților cortina, plasarea si instalarea acestora putând influenta siguranța întregului proiect.

Ancorele pot fi prinse fie cu șuruburi, fie sudate pe structura construcției. Constructorul trebuie sa aibă o atenție deosebita în timpul acestui pas, orice eroare putând avea efecte dezastruoase.

Pasul #4: Inspectarea materialelor

Producătorii construiesc, în general, panourile din sticla, dar si rama, pe comanda, în funcție de dimensiunile proiectului. Odată livrate, inginerul care supervizează proiectul le va inspecta si se va asigura de conformitatea acestora.

Pasul #5: Montarea stâlpilor verticali

Dacă materialele sunt conforme, se va trece la instalarea stâlpilor verticali. Aceștia se vor plasa în ancore, însa nu vor fi sudate sau fixate în șuruburi, pana ce constructorii nu se vor asigura de faptul ca poziția este cea corecta.

Dacă stâlpii se afla în poziția perfecta, aceștia se pot fixa in ancore.

Pasul #6: Instalarea profilelor orizontale

După fixarea stâlpilor verticali, se va proceda la instalarea profilelor orizontale. Deoarece acestea se pot fixa prin mai multe moduri (cleme, șuruburi, etc.), se vor respecta cu strictețe indicațiile producătorului.

Atenție! Odată fixate si aceste profile, reparațiile pot fi greu de efectuat. Așadar, înainte de fixare, asigurați-vă ca toate instrucțiunile (atat cele ale arhitectului, cat și cele ale producătorului, au fost respectate).

Pasul #7: Montarea sticlei

Se vor etanșa marginile si se va monta sticla, respectând, de asemenea, indicațiile producătorului.

Pasul #8: Fixarea sticlei

Odată montata sticla, se vor folosi capacele sau elementele de fixare furnizate de producător pentru a bloca sticla pe poziție. De asemenea, se vor instala elementele de etanșare finale.

Atenție! De cele mai multe ori, pentru finalizarea unui astfel de proiect, este necesara instalarea unei schele metalice. Se recomanda ca acest pas sa se realizat la începutul proiectului.

După cum puteți observa, etapele de execuție sunt destul de complicate, tocmai de aceea, recomandarea noastră este sa apelați întotdeauna la o echipa de specialiști, montarea unor astfel de pereți cortina nefiind un proces pe care sa il poată realiza o persoana fără experienta in domeniu.
perete cortina din sticla
De ce sa optam pentru un perete cortina?

Având deja evidențiate avantajele unui perete cortina, trebuie sa înțelegem, de fapt, principalele motivele pentru care ar trebui sa se opteze pentru astfel de pereți.

Dacă, de exemplu, plănuiți renovarea unei construcții de patrimoniu, după cum menționam anterior, pereții cortina ar putea fi cea mai eficienta soluție.

De asemenea, când vine vorba despre construcțiile civile, un perete din sticla v-ar putea oferi o panorama extraordinara.

Un singur lucru este, însă, cert, dacă plănuiți un astfel de proiect de construcție, asigurați-vă ca alegeți o echipa profesionista care sa se ocupe de montaj.

Write a Comment